Γι’ αυτό δεν πείραξαν οι δολοφόνοι τον 15χρονο γιο του ζεύγους στην Κύπρο- Τι κατέθεσε στην Αστυνομία

Στα γραφεία της Αστυνομίας της Λευκωσίας βρέθηκε σήμερα ο 15χρονος γιος του δολοφονηθέντος ζεύγους, Γιώργου Χατζηγεωργίου και Ντίνας Σεργίου, όπου και έδωσε κατάθεση ως βασικός μάρτυρας, για την υπόθεση του διπλού φονικού στο Στρόβολο της Κύπρου.

Ο ανήλικος γιος, είναι και ο μοναδικός μάρτυρας του φονικού, ενώ σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν την Πέμπτη στο δικαστήριο από τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λευκωσίας, ο 15χρονος είχε καταθέσει στην Αστυνομία, ότι ο ένας από τους δύο δράστες που του μίλησε με ακάλυπτο πρόσωπο είχε μούσι και, όπως του ανέφερε, έχει έναν γιο, γι’ αυτό και δεν θα τον πείραζε.

Τον νεαρό συνόδευσαν παιδοψυχίατροι και άλλα πρόσωπα του υποστηρικτικού του περιβάλλοντος, ενδεχομένως και λειτουργού του Γραφείου Ευημερίας.

Η κατάθεσή του δεν έγινε παρουσία του δικηγόρου της οικογένειας. Από τα όσα ανέφερε ο 15χρονος, αναμένεται ότι θα δημιουργηθεί το υπόβαθρο, ούτως ώστε να κληθεί για κατάθεση και ο συλληφθείς ως ύποπτος.

Σήμερα Παρασκευή, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί και αναγνωριστική παράταξη στην οποία ο 15χρονος γιος των θυμάτων, θα κληθεί να αναγνωρίσει τον 33χρονο συλληφθέντα ως το ένα πρόσωπο που είχε εισβάλει στο σπίτι.

Σημειώνεται ότι προχθές είχε κληθεί στο ΤΑΕ Λευκωσίας για κατάθεση και η θεία του παιδιού, με την οποία διαμένει μετά το έγκλημα.

Τη στοχοποίηση του 15χρονου καταγγέλλει ο δικηγόρος

Εξάλλου, σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί, ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Παπαϊωάννου, τόνισε πως ο ανήλικος είναι «αμέτοχος σε αυτό το εγκληματικό συμβάν», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο γιος του ζεύγους στοχοποιήθηκε.

Αυτό που απομένει, εξήγησε, είναι με την επανένταξή του στο περιβάλλον στο οποίο ήταν πριν τα τραγικά γεγονότα, είτε στο σχολικό, είτε στο περιβάλλον του αθλητισμού, «όλοι να τον περιβάλουν, με την αγάπη που υπήρχε στο προγενέστερο στάδιο».

Τόνισε ακόμη, πως θεωρεί ότι σε αυτό το ζήτημα υπάρχει ακόμη δουλειά να γίνει, είτε από πλευράς εκπαιδευτικών, είτε από πλευράς των συμμαθητών του. Αποκάλυψε μάλιστα, πως είχε άτομα που έγραφαν του ανήλικου, στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης «παραδέξου να τελειώνουμε». «Για να καταλάβετε τι κακό του έχει γίνει», είπε.

Κατονόμασε συνεργούς ο 33χρονος

Στο ίδιο θρίλερ του διπλού φονικού, ο 33χρονος ανακρινόμενος κατονόμασε ως συνεργούς δύο αδέλφια από τη Λευκωσία που ασχολούνται με πλαστά χαρτονομίσματα και διαρρήξεις.

Εν τω μεταξύ η αστυνομία βρίσκεται κάτω από έντονη πίεση για τα όσα αναφέρθηκαν χθες στο δικαστήριο σε σχέση με την σύλληψη του 33χρονου. Πολλοί ισχυρισμοί είναι αντιφατικοί και κάποια γεγονότα συγκρούονται με τη κοινή λογική. Για παράδειγμα δεν μπορεί να ισχυρίζεται κάποιος ότι οργανώνει μια ληστεία για πέντε χρόνια και όταν την διαπράττει να μετατρέπει ένα υπνοδωμάτιο σε λουτρό αίματος, και στη συνέχεια να αφήνει τα παπούτσια του έξω από το σπίτι και να περιφέρεται στη γειτονιά. Δεν πείθει επίσης ο ισχυρισμός ότι μπήκε από το παράθυρο και αφού σκότωσε το ζευγάρι, ενημέρωσε τον γιο τους που κοιμόταν και του ζήτησε να ανοίξει την πόρτα για να μπει ο συνεργός του ο οποίος φορούσε κουκούλα και περίμενε έξω από την πόρτα για να του ανοίξουν. Προβληματισμό τέλος δημιουργεί και ο ισχυρισμός ότι ο 33χρονος μετά τον φόνο κάθισε και κατέγραψε όλα τα γεγονότα και άφησε τα σημειωματάρια του στο αυτοκίνητο για να εντοπιστούν από την αστυνομία.