Εκατοντάδες θέσεις στο Δημόσιο θα καλύψει η Κυβέρνηση

Την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην πλήρωση κενών θέσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ανακοίνωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Προδρόμου δήλωσε ότι «λαμβάνοντας υπόψη τις πιεστικές ανάγκες που υπάρχουν και με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του κράτους και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, έχοντας πάντα υπόψη την πρόνοια για μια ισορροπημένη δημοσιονομική πολιτική στα πλαίσια της ισορροπίας που διατηρείται και φυσικά λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι θα πρέπει να διατηρηθεί το κεκτημένο – έχει μειωθεί η απασχόληση στον δημόσιο τομέα σε σχέση με το 2012 κατά 4000 θέσεις – αποφασίστηκε σήμερα να πληρωθεί ένα μικρό μέρος, λιγότερο από 20% των κενών θέσεων που υπάρχουν».

Η πλήρωση των εν λόγω θέσεων θα γίνει στα πλαίσια του προϋπολογισμού, δήλωσε ο κ. Προδρόμου

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για θέσεις πρώτου διορισμού που στον αριθμό αφορούν 436 θέσεις στην Κυβέρνηση, 211 θέσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δηλαδή, όπως εξήγησε, σε ημικρατικούς οργανισμούς και άλλους, καθώς και 93 θέσεις ωρομισθίων.
«Αυτό θα κατατεθεί στη Βουλή και θα προχωρήσει για υλοποίηση», είπε.

Ερωτηθείς για το κόστος της πλήρωσης αυτών των θέσεων, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «θα είναι στη βάση του προϋπολογισμού που υπάρχει», διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για καινούριες θέσεις «αλλά για μικρό μέρος από τις κενές θέσεις που υπάρχουν λαμβανομένου πάντοτε υπόψη του σχεδιασμού…».

Σημείωσε, επίσης, ότι ο υφιστάμενος σχεδιασμός της Κυβέρνησης περιλάμβανε και τις θέσεις που πρόκειται να κενωθούν στη διάρκεια αυτής της χρονιάς. «Συνολικά η πολιτική της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών είναι πάντοτε αυτή της ισορροπίας», κατέληξε.