Ποια εξέλιξη προκαλεί ανησυχία για την πορεία της υπόθεσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Είναι ο πάστορας με τον οποίο εκβιάζει ο Ερντογάν τον Τραμπ. Για να τον απελευθερώσει έχει ζητήσει δημοσίως ανταλλαγή με τον Γκιουλέν.

Ο Μπράνσον με βάση τις κατηγορίες αντιμετωπίζει 35 χρόνια φυλάκισης και θα παρουσιαστεί αύριο σε τουρκικό δικαστήριο τη Δευτέρα. Αυτό που θα πρέπει να μας ανηυχεί είναι ότι το σαθρό κατηγορητήριο για “τρομοκρατική δράση” ,έχει στηθεί με δήθεν στοιχεία που βρέθηκαν στο κινητό του τηλέφωνο! Η υπόθεση θυμίζει πολύ την υπόθεση των δύο στρατιωτικών μας, σ΄ ότι αφορά την εμμονή των τουρκικών αρχών στο ψάξιμο των κινητών. Υπενθυμίζουμε ότι παρά το γεγονός ότι στα κινητά των δύο στρατιωτικών μας δεν έχει βρεθεί τίποτα ύποπτο , οι Τούρκοι επιμένουν να τα ψάχνουν!

Ο Μπράνσον κατηγορείται για τρομοκρατική δράση και στρατιωτική κατασκοπεία.

Αύριο στο δικαστήριο η αμερικανική κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από γερουσιαστές των ΗΠΑ

Ο Μπράνσον κρατείται από τον Οκτώβριο του 2016, όταν συνελήφθη μαζί με τη σύζυγό του. Οι δυο τους ζούσαν 23 χρόνια στη Τουρκία.

Η σύζυγος του Μπράνσον, Νορίν, απελευθερώθηκε σύντομα, αλλά ο κληρικός παρέμεινε υπό κράτηση και σύντομα κατηγορήθηκε για… τρομοκρατία.

Όλα αυτά δεν είναι ασφλώς καλά σημάδια. Αν και η υπόθεση των δύο στρατιωτικών είναι διαφορετική, οι εξελίξεις στο ζήτημα του Αμερικανού πάστορα δεν μπορεί παρά να προβληματίζουν.

ΠΗΓΗ: militaire.gr