Αλκοόλ τέλος μετά τα μεσάνυχτα: Τι τρόπο βρήκαν οι νέοι για να προμηθευτούν μπύρες

Περίπτερα και κάβες κατεβάζουν ρολά μετά τις 12, ωστόσο οι νέοι βρήκαν τη λύση για να πιουν το ποτό τους στις πλατείες και τα πάρκα, παρά την απαγόρευση.

Πρώτη νύχτα με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ μετά της 12 και κλείσιμο των περιπτέρων και των κάβων ήταν αυτή του Σαββάτου, ωστόσο αρκετοί ήταν εκείνοι που αποφάσισαν να μην τηρήσουν τα μέτρα και να συνωστιστούν στις πλατείες με μια… μπύρα στο χέρι.

Μπορεί η κυβέρνηση να ανακοίνωσε ότι στην Αττική και σε Ημαθία, Κιλκίς, Πιερία, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο, αναστέλλεται η λειτουργία κάθε είδους επιχείρησης λιανικής όπως περίπτερα και οι κάβες μετά τα μεσάνυχτα και μέχρι τις 05:00 το πρωί και απαγόρευση πώλησης αλκοόλ, όμως οι νεαροί βρήκαν τρόπο να προμηθευτούν.

Ποιος ήταν αυτός; Από το μέτρο εξαιρούνται τα βενζινάδικα, εκεί όπου υπάρχουν αυτόματοι πωλητές. Εκεί λοιπόν κατέληξαν οι νέοι, για να πάρουν από μια μπύρα και να κατευθυνθούν προς τις πλατείες, εκεί όπου παρατηρήθηκε συνωστισμός.

Το αδιαχώρητο στις πλατείες

Παρά τις απαγορεύσεις, αρκετός κόσμος αποφάσισε να περάσει το Σαββατόβραδό τους στις πλατείες και τα πάρκα την ώρα που έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο της ΕΛΑΣ για την αποφυγή συνωστισμού.

Η ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο του σχεδίου που έχει τεθεί σε ισχύ πραγματοποιεί συνεχείς περιπολίες σε πλατείες της Αττικής, ειδικά σε εκείνες που συγκέντρωναν παραδοσιακά τον περισσότερο κόσμο, καθώς και σε πάρκα και διάφορους άλλους ανοιχτούς χώρους, ενώ επεμβαίνει άμεσα σε περίπτωση που ξαφνικά υπάρξει συνωστισμός. Κάτι που συνέβη το βράδυ της περασμένης Τρίτης, 22 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι.

Παράλληλα, ηχογραφημένο μήνυμα της ΕΛ.ΑΣ. προς τους πολίτες, που ακούγεται από τα περιπολικά από την Τρίτη για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού, τονίζει ότι δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων σε εξωτερικούς χώρους, ενώ επισημαίνει πως όλοι πρέπει να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία

Τα πρόστιμα για τις παραβάσεις

Σημειώνεται πάντως ότι, σύμφωνα με το ΦΕΚ, στις επιχειρήσεις που προχωρούν σε παραβάσεις και δεν συμμορφώνονται με τα περιοριστικά μέτρα στην Αττική θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ. Παράλληλα, σύμφωνα με το ΦΕΚ, όσον αφορά στο ανώτατο όριο συμμετεχόντων σε δημόσιες ή κοινωνικές εκδηλώσεις, σε περίπτωση παράβασης θα επιβάλλονται κυρώσεις 150 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, και στις επιχειρήσεις ή στα φυσικά πρόσωπα που διοργανώνουν εκδηλώσεις, από 3.000 έως 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων για 15 ημερολογιακές ημέρες.

Πηγή: Newpost.gr