Αντιδράσεις για την εκπομπή του Σρόιτερ στις φυλακές Τρίπολης – Τσακώθηκαν Σκορδά-Λιάγκας

Η έντονη «προβολή» της θεατρικής παράστασης που σκηνοθέτησε ο Λιγνάδης ενόχλησε πολλούς…
Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ «Αυτοψία», η οποία κατέγραψε σκηνές από τις φυλακές Τρίπολης όπου κρατούνται φυλακισμένοι για ειδεχθή εγκλήματα, ανάμεσα τους και ο Δημήτρης Λιγνάδης με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Ο γνωστός δημοσιογράφος συνομίλησε με κρατούμενους που κατηγορούνται ή έχουν καταδικαστεί κυρίως για σεξουαλικά εγκλήματα, όπως βιασμοί γυναικών και ανηλίκων, ωστόσο αυτό που προκάλεσε την οργή πολλών ήταν η εκτενής «ανάδειξη» της θεατρικής παράστασης που σκηνοθέτησε ο Λιγνάδης με θέμα την απελευθέρωση της Τριπολιτσάς, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Πολλοί χρήστες των social media καταδίκασαν την κίνηση να παρουσιαστεί ως «εξέλιξη» των φυλακών η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Διευθυντή των φυλακών, η οποία έγινε πράξη με τις ευλογίες της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, κάνοντας λόγο για «ξέπλυμα».

Δείτε ΕΔΩ τις αντιδράσεις

Επιπλέον, αντιδράσεις προκάλεσε και η δήλωση του διοικητή του σωφρονιστικού καταστήματος, ότι οι κρατούμενοι προέρχονται «από ανώτερο κοινωνικό περιβάλλον, είναι οικογενειάρχες και είχαν σημαντικές δουλειές στην κοινωνία».

Έντονη διαφωνία για την εξέχουσα προβολή της συγκεκριμένης θεατρικής παράστασης που σκηνοθέτησε ο Λιγνάδης, είχαν και οι παρουσιαστές της εκπομπής «Πρωινό», με την Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα να «αρπάζονται» στον αέρα. «Αυτό το κομμάτι ήταν άτοπο… Όταν ακούω κρατούμενο που έχει δικαστεί για σεξουαλικά αδικήματα, δεν θέλω να τον ακούσω να λέει για τα 200 χρόνια και την Τρίπολη. Θα μπορούσε να μην μπει αυτό το απόσπασμα» δήλωσε με ένταση η Φαίη Σκορδά.

Ωστόσο ο Λιάγκας διαφώνησε και έκανε λόγο για «δημοσιογραφική επιτυχία» αφού στις συγκεκριμένες φυλακές κρατούνται δύο διάσημα πρόσωπα. «Άρα πας να πάρεις παράπλευρα το αποκλειστικό. Το κάναμε στα μεσημεριανά πάρα πολλά χρόνια», απάντησε εκνευρισμένη η Φαίη Σκορδά η οποία πρόσθεσε ότι «Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι βιαστές ψυχών και σωμάτων».

Ο επίλογος στην εκπομπή του

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γνωστός δημοσιογράφος έκλεισε την εκπομπή σημειώνοντας ότι όταν αποχώρησε από τις φυλακές, έψαξε στο διαδίκτυο να μάθει τις λεπτομέρειες των υποθέσεων για τις οποίες κατηγορούνται οι άνθρωποι με τους οποίους νωρίτερα είχε μιλήσει και τόνισε ότι μέσα του πλημμύρισε οργή. Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά, είναι δεδομένο ότι η κοινωνία δεν θα συγχωρέσει ποτέ αυτούς τους ανθρώπους.

newsbreak.gr