Αυτός είναι ο φυσικός χυμός στον οποίο υποκλίνονται (για τα οφέλη του) όλοι οι ειδικοί!

Έχετε δοκιμάσει πολλούς χυμούς που υπόσχονται θαύματα στο σώμα σας. Αυτή την στιγμή όμως το superfood που κάνει θραύση – και για καλό λόγο – είναι ο χυμός σέλινου.

Παρά την περίφημη ιριδίζουσα εμφάνισή του, ο χυμός σέλινου είναι πλούσιος με βασικά μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες, κάτι που μερικοί λένε ότι αποτελεί το μυστικό για ένα καλό δέρμα.

Ακόμα και σε ακατέργαστη μορφή, ένα ματσάκι σέλινου είναι πολύ θρεπτικό, βοηθώντας στην ενυδάτωση του δέρματος λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νερό.

«Το σέλινο αποτελείται κατά 95% από νερό» λέει η διατροφολόγος των διασημοτήτων Κίμπερλι Σνάιντερ, στην Vogue. «Όσον αφορά στο δέρμα, η ενυδάτωση είναι το κλειδί» προσθέτει, λέγοντας πως ο χυμός του «έχει πραγματικά μαγικά οφέλη».

«Βοηθάτε το σώμα σας να απορροφήσει το μέγιστο δυνατό από θρεπτικά συστατικά» αναφέρει.

Άλλα πλεονεκτήματα του σέλινου περιλαμβάνουν την ικανότητα των λαχανικών να βοηθούν στην μείωση της χοληστερόλης, στην αποτροπή της υψηλής αρτηριακής πίεσης, στην ενίσχυση της πέψης και στην αποτροπή των λοιμώξεων από το ουροποιητικό σύστημα.

Επιπλέον, το αντιοξειδωτικό περιεχόμενο του χυμού σέλινου απελευθερώνει τις τοξίνες από το σώμα και μπορεί να αποτρέψει στην καταστροφή των κυττάρων του δέρματος.

Πηγή:  iefimerida.gr