Χαρδαλιάς: «Δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 π.μ. έως τις 6 π.μ.»

Δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 π.μ. έως τις 6 π.μ., ωστόσο, συστείνεται να μη γίνονται άσκοπες μετακινήσεις ανέφερε κατά την διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορωνοιού στην Ελλάδα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Νωρίτερα ο καθηγητής κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε μόλις 6 νέα κρούσματα και 2 θανάτους στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 146.

“Σήμερα αφήσαμε πίσω μας 42 μέρες πρωτόγνωρης προσπάθειας. Η νέα φάση έχει νέες προκλήσεις. Η νέα διαδικασία θα αξιολογείται καθημερινά. Ο ιός είναι ακόμη εδώ. Δεν έχουμε ξεφύγει τον κίνδυνο. Θα έχουμε και νέα κρούσματα και νέες απώλειες”, είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

“Πρέπει να συνεχίσουμε στον δρόμο που χαράξαμε μέχρι τώρα”.

Δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για τους ανθρώπους ηλικίας άνω των 65 ετών, ούτε για την κυκλοφορία μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, είπε ο κ. Χαρδαλιάς, κάνοντας λόγο για fake news. Σημείωσε ότι υπάρχουν απλώς συστάσεις.

“Μπήκαμε σε νέο στάδιο, κάναμε το επόμενο βήμα, αλλά ο πόλεμος δεν έχει κριθεί ακόμη”, είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Αναφερόμενος στον τουρισμό και το άνοιγμά του, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι είναι πρόωρη η συζήτηση για πλήρες άνοιγμα. Η Ελλάδα μετέχει σε όλα τα σχετικά διεθνή fora και πρωταγωνιστεί, αλλά τα βήματα πρέπει να γίνουν με ασφάλεια, είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Δείτε τις δηλώσεις του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας:

Πηγή