Δείτε γιατί κάποιοι άνθρωποι πεινάνε ΣΥΝΕΧΩΣ!

1437641792-c00b57557743e709b8b96933432e0dfa

Ξέρετε ποιοί είστε εσείς. Ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε. Σας γνωρίζουν όλοι γιατί είστε σαν ταύροι σε υαλοπωλείο κάθε φορά που γουργουρίζει το στομάχι σας!

Γιατί συμβαίνει όμως αυτό; Σύμφωνα με το IFL Science έχει να κάνει με την επιβίωση.

Όταν οι υδατάνθρακες χωνεύνονται, διασπώνονται σε σάκχαρα όπως η γλυκόζη, η οποία με τη σειρά της μεταφέρεται στο αίμα μας και από εκεί στα όργανα και τους ιστούς του σώματός μας, όπου και χρησιμοποιείται ως «ενεργειακό καύσιμο».

theconversation.com

theconversation.com

Αν περάσει αρκετός χρόνος ανάμεσα στα γεύματά σας και τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μειωθούν, ο εγκέφαλός σας – που ενώ τα καταφέρνει μια χαρά και με κετόνες μόνο, αλλά θέλει και τη γλυκόζη του – πιστεύει πως η ζωή σας βρίσκεται σε κίνδυνο! Αν αργήσετε να φάτε δε, ο εγκέφαλός σας δίνει «σήμα» στον οργανισμό σας να απελευθερώσει ορμόνες που αυξάνουν τα επίπεδα της γλυκόζης (όπως κορτιζόλη και αδρεναλίνη = στρες).

Ως αποτέλεσμα, η συγκέντρωση γίνεται σχεδόν αδύνατη, μπορεί να μπερδεύετε τα λόγια σας και να γίνετε οξύθυμοι.

theconversation.com

theconversation.com

Επιπλέον, το χημικό νευροπεπτίδιο Υ του εγκεφάλου μας – που ρυθμίζει το θυμό και την επιθετικότητα – απελευθερώνεται όταν ΠΡΕΠΕΙ να τραφούμε.

Αν λοιπόν το δούμε υπό το πρίσμα της εξέλιξης, η πολύ παθητική κατανάλωση τροφής «σημαίνει» ότι δεν τρώτε καθόλου, οπότε λίγη… επιθετικότητα σας βοηθάει να επιβιώσετε!

ΠΗΓΗ : http://fanpage.gr