Δεν έχεις χρόνο για γυμναστήριο; Γυμνάσου στο γραφείο!

Η γυμναστική αποτελεί τον ιδανικό τρόπο αλλά και την πιο σωστή και ενδεδειγμένη μέθοδο για να διατηρούμε το ιδανικό μας βάρος αλλά και για να διατηρούμε υγιές το σώμα αλλά και το πνεύμα μας.

Νους υγιής εν σώματι υγιή που έλεγαν και οι πρόγονοι μας οι οποίοι κακά τα ψέματα είχαν απόλυτο δίκιο. Η γυμναστική πέρα από το ότι μας βοηθάει να αδυνατίσουμε αλλά και να αποκτήσουμε ένα υγιές γυμνασμένο και καλοσχηματισμένο σώμα, μας βοηθά πολύ και έχει χαλαρωτική επίδραση και στην ψυχολογία μας.

Έτσι κάνοντας γυμναστική στο γραφείο μπορείτε και να αποβάλλετε το άγχος αλλά και να γυμναστείτε. Επιπλέον έρευνες έχουν αποδείξει ότι μακροπρόθεσμα η καθιέρωση μιας γυμναστικής ρουτίνας δηλαδή με άλλα λόγια η εισαγωγή και η καθιέρωση της γυμναστικής στην καθημερινότητα μας βοηθάει στην καλύτερη και σωστότερη επιλογή της τροφής. Κοινώς με το να γυμναζόμαστε έστω και για μισή ώρα την ημέρα μας βοηθάει να βελτιώσουμε τις διατροφικές μας συνήθειες, διώχνει τις λιγούρες και φυσικά μας κάνει να αγαπήσουμε το σώμα μας και να γεμίσουμε αυτοπεποίθηση. Άρα σκέφτεστε τίποτα καλύτερο από το να κάνετε γυμναστική στο γραφείο;

Γιατί να κάνετε γυμναστική στο γραφείο

Η γυμναστική στο γραφείο πέρα από τα όσο σας αναφέραμε παραπάνω μας λύνει τα χέρια θα λέγαμε και στο μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης χρόνου που έχουμε να αντιμετωπίσουμε όλες εμείς οι σύγχρονες εργαζόμενες γυναίκες, Η σύγχρονη ζωή, οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, οι πολλές ώρες εργασίας οι οποίες τις περισσότερες φορές απαιτούν να καθόμαστε για αρκετές ώρες καθιστές μπροστά στην οθόνη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, οι οικογενειακές και όχι μόνο υποχρεώσεις δεν μας αφήνουν καθόλου χρόνο για κάποιο χόμπι ή για να κάνουμε γυμναστική.

Όσο και εάν το θέλουμε δεν βρίσκουμε τον χρόνο για να ασχοληθούμε με κάποια γυμναστική δραστηριότητα. Όμως γυμναστική δεν σημαίνει να κλειστούμε σε ένα γυμναστήριο ούτε να διαθέσουμε μια συγκεκριμένη ώρα για να ακολουθήσουμε κάποιο ομαδικό πρόγραμμα. Μπορείτε εύκολα με απλές κινήσεις να γυμναστείτε στο γραφείο και το κυριότερο χωρίς να σας καταλάβουν οι συνάδελφοι ή ο διευθυντής σας. Ας δούμε λοιπόν πως μπορείτε να κάνετε γυμναστική στο γραφείο.

[adsense]

Ψαλιδάκια στην καρέκλα

Ίσως η καλύτερη άσκηση που μπορείτε να κάνετε καθώς καθόσαστε μπροστά στον υπολογιστή είναι να κάνετε ψαλιδάκια. Η διαδικασία είναι απλή αλλά τα οφέλη τόσα πολλά για τα πόδια σας και την γράμμωση στους. Όλες γνωρίζουμε πόσο καλό κάνουν τα ψαλιδάκια στα πόδια μας για αυτό δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την απλή αυτή άσκηση, ενώ καθόσαστε αναπαυτικά στην καρέκλα του γραφείου σας. Τεντώστε λοιπόν τα πόδια σας στην ευθεία και αρχίστε να κάνετε ψαλιδάκια όσο πιο πολλά κάνετε τόσο το καλύτερο. Επιπλέον η κίνηση αυτή θα τονώσει την κυκλοφορία του αίματος στους γλουτούς σας μια περιοχή η οποία υποφέρει από την καθιστική ζωή και χαλαρώνει αρκετά εύκολα.

Σφίξτε τους γλουτούς σας

Μια ακόμα εύκολη αλλά ευεργετική άσκηση για την περιοχή των γλουτών είναι να σφίγγουμε τους μύες της συγκεκριμένης περιοχής κάθε φορά που στεκόμαστε όρθιες για παράδειγμα στο φωτοτυπικό καθώς βγάζουμε φωτοτυπίες. Η άσκηση είναι απλή και γίνεται ως εξής. Σφίξτε τους γλουτούς σας και κρατήστε τους σφιγμένους μετρώντας μέχρι το εξήντα δηλαδή για ένα λεπτό περίπου. Αφού περάσει το ένα λεπτό χαλαρώστε και επαναλάβετε για τουλάχιστον πέντε φορές. Όσο περισσότερες φορές εκτελέσετε την συγκεκριμένη άσκηση τόσο το καλύτερο για τους γλουτούς σας.

Γυμνάστε τα χέρια σας

Τα χέρια μας καταπονούνται πάρα πολύ καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας πόσο μάλλον όταν εργαζόμαστε πάνω από ένα πληκτρολόγιο. Εσείς γυμναστείτε στο γραφείο έξυπνα τεντώνοντας τα χέρια σας ακριβώς όπως όταν ξυπνάτε φέρνοντας τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι σας. Κρατήστε τα χέρια σας τεντωμένα κάθετα στα αυτιά σας για λίγα δευτερόλεπτα και έπειτα κατεβάστε τα σιγά σιγά επαναλάβετε την άσκηση κάθε μισή με μια ώρα.

Χτίστε κοιλιακούς ενώ καθόσαστε

Η γυμναστική στο γραφείο δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει την εκγύμναση της περιοχής της κοιλιάς. Οι καλογυμνασμένοι κοιλιακοί άλλωστε αποτελούν τον κρυφό πόθο όλων εμάς των γυναικών και φυσικά όλες μας θέλουμε να τους αποκτήσουμε. Μπορούμε λοιπόν κάθε φορά που καθόμαστε στην καρέκλα του γραφείου μας να κάνουμε την ακόλουθη άσκηση για να τους αποκτήσουμε. Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά και με την πλάτη ίσια στην καρέκλα σας και απλώς ρουφήξτε δυνατά την κοιλία σας και σφίξτε τους μύες της περιοχής, μετρήστε μέχρι το 20 και έπειτα χαλαρώστε την κοιλιά σας εκπνέοντας ήρεμα και αργά. Επαναλάβετε την διαδικασία για τουλάχιστον πέντε φορές.

Ανεβείτε τρέχοντας τις σκάλες

Για το τέλος του άρθρου, σας κρατήσαμε την καλύτερη γυμναστική που μπορείτε να κάνετε εφόσον δουλεύετε σε γραφείο που βρίσκεται σε κάποιο όροφο.  Η καλύτερη λοιπόν γυμναστική στο γραφείο είναι να ανεβαίνετε τις σκάλες για να φτάσετε στον όροφο που εργάζεστε και μάλιστα γρήγορα. Με καθημερινή εξάσκηση και φυσικά βελτίωση της αντοχής σας θα αποκτήσετε καλλίγραμμα πόδια, θα ανυψωθούν οι γλουτοί και οι μηροί σας, ενώ θα γυμνάσετε και τις γάμπες σας με μια μόνο άσκηση.

Πηγή: dynamikhgynaika.gr