Δημητρακόπουλος για Καϊλή: Δεν την άφηναν ούτε να πλυθεί, βασανιστήρια που θυμίζουν Μεσαίωνα

Εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου για την αποφυλάκιση ή μη της Εύας Καϊλή για την υπόθεση του Qatargate ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος έκανε λόγο για βασανιστήρια.

«Ήταν για αρκετές ώρες στην απομόνωση, της είχαν πάρει το μπουφάν ενώ κρύωνε και δεν την άφηναν να περιποιηθεί τον εαυτό της.

Όπως συμβαίνει στις γυναίκες μία φορά το μήνα είχε πολύ αίμα και δεν της επέτρεψαν ούτε να πλυθεί όλα αυτά σημαίνουν βασανιστήρια, όλα αυτά θυμίζουν Μεσαίωνα», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος στις κάμερες.

Την παράταση της κράτησής της στις φυλακές του Χάρεν αποφάσισαν οι δικαστές

Η Εύα Καϊλή φέρεται να ακολούθησε την ίδια υπερασπιστική γραμμή με αυτή στις προηγούμενες απολογίες της, δηλαδή αυτή της αθωότητάς της. Φέρεται να υποστήριξε ότι δε γνώριζε τίποτα για τη βαλίτσα και τα χρήματα και ότι δεν έχει καμία σχέση με το κύκλωμα διαφθοράς.

Ωστόσο, αυτό που αποτελεί νέο δεδομένο στην υπόθεση και ενδεχομένως επηρεάσει την απόφαση για την Εύα Καϊλή είναι η απόφαση του φερομένου ως εγκεφάλου στην υπόθεση Qatargate, Αντόνιο Παντσέρι, να υπογράψει μνημόνιο με τις βελγικές Αρχές δίνοντας ονόματα και διευθύνσεις των εμπλεκόμενων, με αντάλλαγμα ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση για τον ίδιο.

Ο πρώην ευρωβουλευτής φέρεται να έχει ήδη ομολογήσει τον χρηματισμό του Βέλγου ευρωβουλευτή Ταραμπέλα με 140.000 ευρώ, ενώ συνελήφθη σήμερα και η λογίστρια του Παντσέρι, καθώς “ξέπλενε” ποσά που έφταναν από Κατάρ και Μαρόκο.

Νωρίτερα, μετά το πέρας της απολογία της, οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή, Δημητρακόπουλος και Ριζόπουλος, κατήγγειλαν βασανιστήρια και μεσαιωνικές συνθήκες κράτησης της πελάτισσάς του.

Οι δύο δικηγόροι δήλωσαν για την Εύα Καϊλή ότι έμεινε στην απομόνωση για έξι ώρες, χωρίς να έχει τη δυνατότητα ούτε να ζεσταθεί, ούτε να περιποιηθεί τον εαυτό της, καταγγέλλοντας παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της.

 

ΠΗΓΗ

Πηγή: newsbeast.gr