Έφτασε μία ανάσα από τις 100.000 ευρώ στον Εκατομμυριούχο – Ποια ήταν η ερώτηση

Ιστορία στο ελληνικό “Ποιος θέλει να γίνει Εκατομμυριούχος;” έγραψε το βράδυ της Παρασκευής (24/05) ένας παίκτης του παιχνιδιού γνώσεων του ΑΝΤ1, καθώς κατάφερε να φτάσει στην τελευταία ερώτηση του παιχνιδιού, διεκδικώντας το χρηματικό έπαθλο των 100.000 ευρώ.

Ο παρουσιαστής Γρηγόρης Αρναούτογλου έδωσε το σύνθημα, με τον Τάσο Χριστοδουλίδη να καλείται να απαντήσει στην 15η και τελευταία ερώτηση που ήταν η εξής: “Σε ποια χώρα, εκτός της Ελλάδας, υπάρχει πόλη με το όνομα Άρτα;“.

Ο παίκτης, ο οποίος σημειωτέον κατάγεται από τα Ιωάννινα, κλήθηκε να επιλέξει μία από τις τέσσερις επιλογές που του δόθηκαν: α) Αιθιοπία, β) Μποτσουάνα, γ) Τζιμπουτί, δ) Ρουάντα.

Μετά από αρκετά λεπτά αγωνίας και σασπένς και αφού ανέλυσε το σκεπτικό του, ο παίκτης αποφάσισε να μη ρισκάρει και να σταματήσει σε εκείνο το σημείο.

Ασφαλής πια και έχοντας κερδίσει συνολικά 30.000 ευρώ, ο Τάσος επέλεξε το “α” (Αιθιοπία) και όπως αποδείχθηκε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, η απόφασή του να σταματήσει ήταν τελικά σωστή, αφού η σωστή απάντηση ήταν “γ”, το Τζιμπουτί.

Ο Τάσος Χριστοδουλίδης στον "Εκατομμυριούχο"

Η Άρτα στην Αφρική

Η Άρτα είναι η έκτη μεγαλύτερη πόλη του Τζιμπουτί και η πρωτεύουσα της Περιφέρειας Άρτα.

Η Άρτα βρίσκεται κεντρικά του Τζιμπουτί και της Περιφέρειας Άρτα με το μέγιστο υψόμετρο να είναι τα 743 μέτρα.

Έχει πληθυσμό 10.100 κατοίκων, σύμφωνα με την απογραφή του 2012.

news247.gr