Είναι ή όχι αργία η 2η μέρα του χρόνου – Τι ισχύει για μαγαζιά και τράπεζες

Tι ισχύει για τη λειτουργία καταστημάτων και τραπεζών μετά το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς, την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024.

Η δεύτερη μέρα του Γενάρη δεν είναι επισήμως αργία, δηλαδή δεν ισχύει υποχρεωτικά, αλλά εθιμικά τα εμπορικά καταστήματα λιανικών πωλήσεων να παραμένουν κλειστά.

Με εξαίρεση όσους τελικά αποφασίσουν να ανοίξουν, όλοι οι υπόλοιποι θα επανέλθουν στο καθιερωμένο ωράριο καταστημάτων από την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου.

Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024, όπως κάθε χρόνο την 2η μέρα,ολλές εμπορικές επιχειρήσεις συνηθίζουν να κάνουν απογραφή.

Ωστόσο, διαφορετικά είναι τα πράγματα για τις τράπεζες, καθώς, κατά τη δεύτερη ημέρα του νέου χρόνου, όλες οι τράπεζες θα είναι κανονικά ανοιχτές.

Μόνο δύο σούπερ μάρκετ ανοικτά την Τρίτη 2 Ιανουαρίου

Τα καταστήματα αυτών των δύο αλυσίδων σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
Ανοιχτά θα παραμείνουν τα μαγαζιά και την τελευταία Κυριακή του χρόνου για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής. Σύμφωνα με το εορταστικό ωράριο τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά και την παραμονή Πρωτοχρονιάς, ενώ θα είναι ξανά κλειστά την Πρωτοχρονιά και την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024.

Τι ισχύει για την λειτουργία των σούπερ μάρκετ στις 2 Ιανουαρίου

Η 2α Ιανουαρίου δεν είναι επίσημη αργία του κράτους όμως είθισται τα σούπερ μάρκετ να παραμένουν κλειστά για λόγους απογραφής. Φέτος, τα μοναδικά σούπερ μάρκετ που θα λειτουργήσουν σε όλη τη χώρα την δεύτερη μέρα της νέας χρονιάς είναι αυτά του ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ και των LIDL.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τις επίσημες ιστοσελίδες των ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ και LIDL, τα καταστήματά τους θα είναι ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Πηγή: www.tilestwra.com