Έκτακτο: Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης λέει ότι βρήκε το εμβόλιο του κορωνοϊού!

Επιβεβαιωμένες παραγγελίες τουλάχιστον 400 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου με την κωδική ονομασία “AZD1222” κατά του νέου κορωνοϊού (Sars-CoV-2) που αναπτύσσει με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ανακοίνωσε σήμερα η Βρετανική πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca.

Σύμφωνα με τα Βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα οι πρώτες παραγγελίες θα ξεκινήσουν να παραδίδονται τον Σεπτέμβριο αφού σε λίγες εβδομάδες θα αρχίσει η μαζική παραγωγή από την AstraZeneca. Οι πρώτες 30 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου θα παραδοθούν στην Βρετανική κυβέρνηση μέσα στον Σεπτέμβριο και αργότερα – πιθανότατα ως το τέλος της χρονιάς- άλλες 70 εκατομμύρια δόσεις σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας ενώ θα ακολουθήσουν τον Οκτώβριο 300 εκατομμύρια δόσεις για το Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ.

Η συνολική παραγγελία από τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι τουλάχιστον 400 εκατομμύρια δόσεις “κατά προτεραιότητα” καθώς η αμερικανική Υπηρεσία Προηγμένης Βιοϊατρικής Έρευνας και Ανάπτυξης (BΑRDA), που υπάγεται στο Υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ, ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 1 δις δολαρίων στην AstraZeneca, προκειμένου να αναπτύξει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού μαζί με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Μια τεράστια επένδυση σε σχέση με τα 65,5 εκατ. στερλίνες που έχει διαθέσει μέχρι σήμερα η Βρετανική κυβέρνηση για την υποστήριξη της έρευνας για το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Πηγή: emea.gr