Ελβετία: Δεν σχετίζεται με το εμβόλιο ο θάνατος 91χρονου – Τι λέει η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων

Δεν προκύπτει κάποια σύνδεση μεταξύ του θάνατος 91χρονου στην Ελβετία με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που είχε κάνει, σύμφωνα με τις τοπικές αρμόδιες αρχές.

Το Reuters αρχικά μετέδωσε την είδηση ότι άνδρας στην Ελβετία, που ήταν από τους πρώτους που έλαβε δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ αξιωματούχος του καντονιού της Λουκέρνης μετέφερε την εκτίμηση ότι ο θάνατός του εν λόγω Ελβετού δεν σχετίζεται με το εμβόλιο. «Γνωρίζουμε την υπόθεση», δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας, προσθέτοντας ότι το ζήτημα παραπέμφθηκε στην ελβετική ρυθμιστική αρχή Swissmedic. Λίγη ώρα αργότερα η ελβετική ρυθμιστική αρχή ανακοίνωσε ότι δεν βρήκε καμία σύνδεση μεταξύ του θανάτου ενός 91χρονου στο καντόνι της Λουκέρνης και του εμβολίου που του χορηγήθηκε κατά της νόσου Covid-19, διευκρινίζοντας ότι ο θανών υπέφερε από πολλές προϋπάρχουσες ασθένειες.

«Οι διευκρινίσεις που δόθηκαν από τις αρχές υγείας του καντονίου και της swissmedic κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, ως αποτέλεσμα του ιστορικού ασθενειών και της πορείας της νόσου, είναι εξαιρετικά απίθανη η σύνδεση μεταξύ του θανάτου και του εμβολίου κατά του Covid-19», ανέφερε η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων σε ανακοίνωσή της.

Στο αρχικό του δημοσίευμα ι το Reuters, ανέφερε ότι δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τη στιγμή που ο άνθρωπος αυτός έκανε το εμβόλιο μέχρι που «έφυγε» από τη ζωή.

Η Λουκέρνη είναι η περιοχή που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην Ελβετία την περασμένη εβδομάδα, με την προτεραιότητα να δίνεται στους ηλικιωμένους. Η Ελβετία έχει λάβει 107.000 δόσεις εμβολίου Pfizer/BioNTech μέχρι στιγμής, και αναμένει να λάβει 250.000 ανά μήνα από τον επόμενο χρόνο.

Πηγή: iefimerida.gr