Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής – Ναζιστικός χαιρετισμός από τον Κώστα Πλεύρη μπροστά στη Μάγδα Φύσσα

Ένταση προκλήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (07.10.2022) μέσα στην αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, χαιρέτισε ναζιστικά κοιτώντας τη Μάγδα Φύσσα και ενώπιον της έδρας.

Αφορμή για το προκλητικό περιστατικό με τον Κωνσταντίνο Πλεύρη στάθηκε η δήλωση της Μάγδας Φύσσα κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της. «Είναι πολιτικός κρατούμενος ο Λαγός; Θα τρίζουν τα κόκαλα των πολιτικών κρατουμένων» είπε η μητέρα του δολοφονημένου αντιφασίστα μουσικού. Το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα, με την πρόεδρο να προσπαθεί να επιβάλει την τάξη.

Στη συνέχεια, τον λόγο ζήτησε και έλαβε ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, ο οποίος είπε ότι στο εξωτερικό δεν θα υπήρχε τέτοια φαιδρή εικόνα με χειροκροτητές σε δικαστική αίθουσα. «Θα τολμούσατε εσείς να χαιρετίσατε ναζιστικά αν ήσασταν στο εξωτερικό;» τον ρώτησε η Μάγδα Φύσσα και ο δικηγόρος χαιρέτησε ναζιστικά πριν η έδρα φύγει από την αίθουσα. 

«Δεν ντρέπεστε φασίστα; Δεν ντρέπεστε τόσα εγκλήματα; Ψόφα ρε» φώναξαν οι παρευρισκόμενοι με την δίκη να διακόπτεται. 

Σημειώνεται ότι ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού έκανε ναζιστικό χαιρετισμό και στην προηγούμενη συνεδρίαση με αποτέλεσμα ο ΔΣΑ να έχει ήδη αρχίσει πειθαρχική έρευνα σε βάρος του. 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ξεκίνησε η αποδεικτική διαδικασία στη δίκη της Χρυσής Αυγής η οποία διεξάγεται στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την κατάθεση της Μάγδας Φύσσα η οποία είναι και η πρώτη μάρτυρας στην υπόθεση. Κατά σύμπτωση, η εξέταση της έρχεται ανήμερα της επετείου της έκδοσης της απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου η οποία έκρινε ότι η Χρυσή Αυγή αποτελούσε μία εγκληματική οργάνωση η οποία λειτουργούσε με τον μανδύα του πολιτικού κόμματος.

«Ονομάζομαι Μάγδα Φύσσα και ο Παύλος είναι ο γιος μου»

«Ονομάζομαι Μάγδα και ο Παύλος είναι ο γιος μου». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της Μάγδας Φύσσας ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Στην κατάθεσή της, περιέγραψε αναλυτικά τι έγινε τον Σεπτέμβριο του 2013 όταν ο γιος της, Παύλος, δολοφονήθηκε από τον Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι, ένα βράδυ που είχε πάει να πιει καφέ με την κοπέλα του και να δει ποδόσφαιρο.

«Στις 17 Σεπτεμβρίου χαιρετηθήκαμε. Θα πήγαιναν να πιουν καφέ με την κοπέλα του τη Χρύσα και μετά θα έψαχναν να βρουν να δουν τη μπάλα. Θα πήγαινα στην κόρη μου και είπαμε θα τα πούμε το πρωί. Τίποτα δεν προμήνυε το μεγάλο κακό που μας βρήκε» είπε αρχικά η Μάγδα Φύσσα. 

Όπως είπε όταν πήγε στο νοσοκομείο την ενημέρωσαν ότι ο Παύλος ήταν νεκρός και πως δολοφονήθηκε από τη Χρυσή Αυγή. «Ρωτούσα τους γιατρούς “που είναι το παιδί μου, τί συμβαίνει;” και καταλαβαίνω ότι έχει γίνει κάτι πολύ κακό, αλλά δεν ήξερα ποσό κακό. Τους πίεσα πολύ να μου πουν» σημείωσε – μεταξύ άλλων – η Μάγδα Φύσσα. 

Πηγή: www.newsit.gr