Επίδομα θέρμανσης: Με εισοδηματικά κριτήρια και κάλυψη…φυσικού αερίου, πόσα χρήματα δικαιούστε..!!

Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται οι ανακοινώσεις για τις αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης, το οποίο διευρύνεται, καθώς στο παιχνίδι μπαίνει και το φυσικό αέριο.

Για παράδειγμα αναφέρθηκαν στην επέκταση της παρέμβασης στο φυσικό αέριο γιατί τούτο, όπως είπαν, γιατί είναι δίκαιο αφού κερδίζει διαρκώς έδαφος. Δεν είναι σωστό οι πολίτες που έχουν κάνει αυτήν την επιλογή να μην έχουν στήριξη, αναφέρθηκε.

Στο θέμα άλλων μέσων θέρμανσης (πχ ξύλο) αναφέρθηκε πως θέλει πολύ προσοχή λόγω των ρύπων.

Οι δικαιούχοι πως θα κρίνονται από τα εισοδηματικά κριτήρια και όχι από το είδος θέρμανσης, ανέφερε πηγή του ΥΠΟΙΚ.

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να κυμανθεί από 0,80 έως 0,85 ευρώ ανά λίτρο, σημειώνοντας μείωση περίπου κατά 25% σε σύγκριση με πέρυσι.

Το συνολικό κονδύλι που θα χορηγήσει η κυβέρνηση έως το τέλος του έτους για το επίδομα θέρμανσης στους δικαιούχους ανέχεται στα 84 εκατ. ευρώ.

Η κατανομή των ποσών ανά γεωγραφική ζώνη είναι:

Ζώνη Α – επίδομα 250 ευρώ:

Νομοί Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας.

Ζώνη Β – επίδομα 180 ευρώ:

Νομοί Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής.

Ζώνη Γ – επίδομα 110 ευρώ:

Νομοί Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χίου.

Ζώνη Δ – επίδομα 80 ευρώ:

Νομοί Αργολίδος, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κυθήρων και Νησιών Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων.

Πηγή: dikaiologitika.gr