Επιμένουν στα μπλόκα οι αγρότες, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους: Άμεση σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Με μπλόκα και μηχανοκίνητες πορείες σε πόλεις συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες σε ολόκληρη την χώρα. Στη Νάουσα οι αγρότες παρατάχθηκαν με τα τρακτέρ του στην είσοδο της πόλης ενώ στο Διδυμότειχο έκαναν πορεία με τα οχήματά τους στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής. 

Αγρότες της Θεσσαλονίκης συγκεντρώνονται στα μπλόκα και ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ στρέφοντας το τιμόνι προς το κέντρο της πόλης, όπου θα πραγματοποιηθεί η έκθεση Αgrotica.

Σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα έχουν στηθεί αγροτικά μπλόκα: Στο Μεσόβουνο Εορδαίας, στην περιοχή Κοίλα της Κοζάνης, στην είσοδο της Καστοριάς, στη Μυρσίνα Γρεβενών, στη Θεσσαλονίκη στη Επανομή τη Θέρμη το δημαρχείο Χαλκηδόνας και το δέκατο χιλιόμετρο της οδού θεσσαλονίκης Καβάλας, στην είσοδο της πόλης της Νάουσας, στον Πλατανότοπο Γιαννιτσών, στην Εθνική οδό Άρτας-Πρέβεζας, στη Θεσσαλία στους κόμβους Πλατύκαμπου, Καρδίτσας, Ζάκρου, στη Μαγνησία στον Αλμυρό και το Ριζόμυλο, στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού, στην είσοδο της πόλης της Λαμίας, και στη Μεσσηνία στην περιοχή του παλιού σταθμού του ΟΣΕ.

Σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Τρικάλων – Λάρισας, στο ύψος του Ζάρκου, για περίπου μισή ώρα, προχώρησαν αγρότες των Τρικάλων. Συμβολικά έκλεισαν το οδόστρωμα και οι αγρότες της Λάρισας, που έχουν στήσει το μπλόκο τους στον Πλατύκαμπο.

«Συγκεντρώνουμε δυνάμεις, αλλά δεν κλιμακώνουμε», είναι η μέχρι τώρα στάση των αγροτών που μέχρι τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν συσκέψεις στην Πελοπόννησο, ενώ στο τέλος του μήνα οι συνάδελφοί τους στην Κρήτη θα στήσουν μπλόκα σε Ηράκλειο και Χανιά.

Το απόγευμα της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, όπου θα συζητηθεί το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων αλλά και η πορεία των αποζημιώσεων των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας.

Πηγή: www.diaforetiko.gr