Ερυθρός Σταυρός: Κάθε χρόνο κάνουμε γιορτή, δεν έγινε στο Τμήμα Επειγόντων, λέει η πρόεδρος των εργαζομένων μετά την ΕΔΕ για το γλέντι

Θεωρώ πως σωστά γίνεται η ΕΔΕ, σωστά έκανε ο υπουργός. Να διευκρινιστεί η ιστορία γιατί έγινε και πώς πέρασε το φορείο από τον χώρο αυτό, λέει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη

 

Για το σάλο που έχει δημιουργηθεί μετά την χριστουγεννιάτικη γιορτή που στήθηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου η διοικήτρια και εργαζόμενοι χόρευαν, ενώ από δίπλα περνούσε ένα φορείο τοποθετήθηκε σήμερα η πρόεδρος των γιατρών, Ματίνα Παγώνη και η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, Βούλα Γεωργάκη, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Τώρα Μαζί».

Όπως επισημαίνουν με αφορμή και την ΕΔΕ που διετάχθη από το υπουργείο Υγείας, πρόκειται για μια εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο εδώ και χρόνια, το νοσοκομείο δεν ήταν σε εφημερία και ο χώρος δεν είχε σχέση με τα επείγοντα.

«Δεν είχε καμία σχέση με το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ο χώρος που γινόταν η γιορτή»

Αρχικά, η κυρία Παγώνη απαντά πως «η γιορτή αυτή γινόταν κάθε χρόνο στο νοσοκομείο μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης. Προφανώς ήταν άστοχη η κίνηση όσον αφορά τον χώρο. Δεν είχε καμία σχέση με το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ο χώρος που γινόταν η γιορτή. Δεν ξέρω γιατί πέρασε εκείνη τη στιγμή αυτό το φορείο με αυτόν τον χώρο ενώ έπρεπε να πάει από διαφορετικό. Θεωρώ πως σωστά γίνεται η ΕΔΕ, σωστά έκανε ο υπουργός να διευκρινιστεί η ιστορία γιατί έγινε και πώς πέρασε το φορείο από τον χώρο αυτό. Μια γιορτή για το προσωπικό του νοσοκομείου, σε έναν άλλο χώρο, δεν θα ήταν κακό. Το προσωπικό αυτό προσφέρει εδώ και 2.5 χρόνια, όπως και κάθε νοσοκομείο, έβαλε πλάτη, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και πέρασαν από κει πάρα πολύ ασθενείς που εξυπηρετήθηκαν. Γιατί η ιστορία αυτή έφτασε σε αυτό το σημείο, αυτό θα δείξει η ΕΔΕ και ο καθένας μπορεί να κρίνει και μιλάει».

«Η κυρία που ήταν στο φορείο ζήτησε να λάβει μέρος στη γιορτή»

Με τη σειρά της η Βούλα Γεωργάκη ανέφερε τα εξής: «Με λύπη οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου βλέπουν αυτή την κατάσταση. Είναι απαράδεκτο, προσβλητικό προς τους εργαζόμενους που όλα τα χρόνια στήνουν πλάτη. Δεν είναι τα πράγματα έτσι. 18 χρόνια που είμαι πρόεδρος και 35 χρόνια υπάλληλος στο νοσοκομείο, κάθε χρόνια διεξάγεται η γιορτή αυτή μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων, λέγοντας τα κάλαντα. Κατά τις 2 που τελειώνει η γιορτή, ζήτησαν οι εργαζόμενοι δύο τραγούδια να χορέψουν και χορέψαμε και εμείς. Όσον αφορά το φορείο, η κυρία ζήτησε να περάσει για να λάβει μέρος και να ακούσει τα κάλαντα. Επίσης, ο χώρος που έγινε είναι στις διοικητικές υπηρεσίες και δεν έχει καμία σχέση με την εφημερία. Δεν είχε εφημερία, ήταν νεκρή ημέρα.

«Ήταν στημένο όλο αυτό»

Σε ερώτηση εάν η ίδια γιορτή γινόταν και επί της θητείας του Παύλου Πολάκη, που δημοσιοποίησε τις εικόνες, στο υπουργείο Υγείας, η κυρία Γεωργάκη απαντά: «Μάλιστα, είχαμε όλα τα χρόνια τη συγκεκριμένη εορτή αλλά δεν καταγράφανε όλοι οι καλοθελητές βίντεο και εικόνες. Ή και αν καταγράφανε, δεν τις έδιναν. Θεωρώ πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έγινε η ανανέωση της διοικήτριας χτες. Και η προσωπική μου θέση είναι πως επί κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ οι εργαζόμενοι υπέστησαν 202 ΕΔΕ, πήγαν στα δικαστήρια 40 άνθρωποι, εγώ πήγα στα δικαστήρια ως απειλή για το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας».

«Ήταν στημένο όλο αυτό και δεν υπάρχει καμία καταγγελία από ασθενή», επισήμανε.