«Εξαϋλώθηκαν οι δίδυμες και η ξαδέλφη τους από την Καλαμπάκα – Δεν μπορούν οι γονείς τους να τις κηδέψουν!»

Από τις πιο δραματικές περιπτώσεις των θυμάτων της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη είναι αυτή των τριών κοριτσιών από το Καστράκι, των δύο 20χρονων δίδυμων κοριτσιών και της μεγαλύτερης σε ηλικίας ξαδέρφης τους.

Την υπόθεσή τους έχει αναλάβει ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε για τις οικογένειες της Θώμης και της Χρυσής Πλακιά και της ξαδέρφης τους, Αναστασίας Πλακιά ότι «στο μυαλό τους είναι το πώς θα καταφέρουν να ξεπεράσουν το πρόβλημα ότι τα κορίτσια εξαϋλώθηκαν και πώς θα μπορέσουν να κάνουν μια κηδεία».

Όπως είπε, μάλιστα, οι οικογένειες των τριών κοριτσιών σκέφτονται «αν αυτό δεν είναι δυνατό (σ.σ. να κάνουν κηδεία) να χτίσουν μια εκκλησία» στη μνήμη τους.

Ο Αλέξης Κούγιας έχει αναλάβει και άλλες επτά περιπτώσεις θυμάτων και τραυματιών από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και δήλωσε ότι «οι υπόλοιπες οικογένειες θέλουν να ασχολήθούν με όσους όλοι ενέχονται να βρεθούν κατηγορούμενοι διαμηνύοντας ότι «σε καμία περίπτωση εμείς δεν θα κάνουμε πίσω στο οτιδήποτε και θα πάμε μέχρι το τέλος».

www.athensmagazine.gr