Γεωργούλης: «Αναρωτήθηκα γιατί να δέχομαι άδικα και πικρόχολα σχόλια»

Στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» εμφανίστηκε ζωντανά μέσω skype από τη Λάρισα ο Αλέξης Γεωργούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στο πολυσυζητημένο του μηδενικό Πόθεν Έσχες για τη χρονιά που πέρασε.

Ο ίδιος σημείωσε: «Το 2018 δεν είχα λογαριασμό στις Βρυξέλλες γιατί δεν είχα καμία σχέση με τις Βρυξέλλες και δεν μεσουρανούσα σε ελληνικά πλατό (όπως διατυπώθηκε σε ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του STAR). Δεν ήμουν στην Ελλάδα. Το έχω πει πολλές φορές πως το μισό μου σπίτι είναι στην Αμερική και το άλλο μισό σπίτι είναι στην Αγγλία. Εδώ είναι η καρδιά μου. Αυτές ήταν οι δηλώσεις που έκανα και τότε».

Και συνέχισε: «Το 2019 ήρθε μια περίοδος στην οποία δεν ήξερα τι έκανα και τώρα είμαι σε διαδικασία να καταλάβω πού θα έχω την έδρα μου, γιατί ίσως να είναι σωστό να είμαι στις Βρυξέλλες, απ’ ότι να είμαι στην Αθήνα, σαν μόνιμος κάτοικος, καθώς το βασικό κομμάτι του χρόνου που περνάω, είναι εκεί. Είναι μια μεγάλη διαδικασία πώς θα μεταφέρεις την μία έδρα μέσα σε ένα χρόνο από τη μία χώρα στην άλλη».

«Αυτό δεν είναι παράτυπο απλώς πήγαν να με κατηγορήσουν εάν είναι ηθικό. “Νόμιμο, ναι, είναι, ηθικό είναι;”. Είναι, όμως, κάτι ανάλογο όπως κάποιος μπορεί να δουλεύει σε μια άλλη χώρα και να στέλνει κάπου αλλού τα εισοδήματα του. Να πληρώνει τον φόρο. Αν και νομίζω πως από νόμο, τα φοροτεχνικά δεν τα ξέρω πολύ καλά, όπου λαμβάνει χώρα η εργασία, εκεί πρέπει να πληρώνεται και ο φόρος» συμπλήρωσε. Και καταλήγοντας εξήγησε: «Κάποια στιγμή αναρωτήθηκα γιατί να δέχομαι άδικα και πικρόχολα σχόλια. Όταν βγαίνεις μπροστά και έχεις να αντιμετωπίσεις πολλά κανάλια ή κόσμο είναι σαν να προσπαθείς να ανοίξεις συζήτηση με τον όχλο. Μιλούν όλοι μαζί και εσύ πρέπει να απαντήσεις στον καθένα ξεχωριστά».

protothema.gr