Γιάννενα: «Οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις θα δείξουν τις αιτίες θανάτου της 20χρονης»

Από επιπλοκές της οξείας πυώδους αμυγδαλίτιδας φαίνεται να πέθανε η 20χρονη φοιτήτρια που ξεψύχησε το πρωί της Τετάρτης 13.09.2023 από ανακοπή, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ιωάννινων.

Ο Δημήτρης Γαλεντέρης, ένας εκ των τριών που εξέτασαν τη σορό της αδικοχαμένης 20χρονης στα Γιάννενα και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της αδικοχαμένης κοπέλας, ανέφερε ότι «θα δούμε στις ιστοπαθολογικές εξετάσεις για το ποια όργανα συμμετείχαν στις επιπλοκές και στην κατάληξη της 20χρονης.

Σίγουρα η καρδιά, τα νεφρά, αλλά πρέπει να εξετάσουμε και την σειρά που κατέρρευσαν. Γιατί ένας άνθρωπος με οξεία πυώδη αμυγδαλίτιδα σε νοσοκομείο, δεν δικαιολογείται να κάνει σηπτικό σοκ. Είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί. Οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις και ο ιατρικός φάκελος θα δώσει τις απαντήσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Γαλεντέρη, ότι «η κοπέλα έπασχε από οξεία πυώδης αμυγδαλίτιδα, η οποία ουσιαστικά προκάλεσε μία γενικευμένη συστηματική κατάρρευση των οργάνων και η νεαρή τελικά κατέρρευσε. Η λοίμωξη ξέφυγε από τα όρια των αμυγδάλων και άρχισε να κάνει μια ολοσωματική κατάρρευση».

Επιπλέον ο κ. Γαλεντέρης επισημαίνει ότι η νεαρή «δεν είχε κάποιο πρόβλημα από πριν. Οι λοιμώξεις μπορεί να εξελιχθούν και να καταλήξουν σε σηπτικό σοκ, πολυοργανική ανεπάρκεια».

Σε ερώτηση για το αν η νεαρή κοπέλα είχε λάβει ή όχι αντιβίωση, ο ίδιος απάντησε ότι «τα ερωτήματα όσον αφορά στην φαρμακευτική αγωγή, θα απαντηθούν όταν θα έχω τον ιατρικό φάκελο. Δεν έχω ακόμα φάκελο από τη νοσηλεία της, δεν έχουμε εικόνα τι έχει γίνει».

Πηγή: www.diaforetiko.gr