Κακοκαιρία Daniel: Τρίκαλα και Καρδίτσα έγιναν μια απέραντη λίμνη – Συνεχείς διασώσεις εγκλωβισμένων

Εικόνες απόλυτης καταστροφής αφήνει πίσω της η κακοκαιρία Daniel με 4 νεκρούς και έξι αγνοούμενους, ενώ δεκάδες περιοχές βρίσκονται κάτω από το νερό.

Η Κεντρική Ελλάδα βρίσκεται στο έλεος της κακοκαιρίας Daniel. Από την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα έρχονται εικόνες αποκάλυψης με την περιοχή του Παλαμά να έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη, ενώ υπάρχει αγωνία για τυχόν εγκλωβισμένους.

Συνεχείς είναι οι διασώσεις εγκλωβισμένων ανθρώπων με ελικόπτερα σε χωριά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, που δέχθηκαν την επίθεση της κακοκαιρίας «Daniel». Στη μάχη έχουν ριχτεί και οι Ένοπλες Δυνάμεις που βοηθούν στη διάσωση των εγκλωβισμένων.

Το απόγευμα δόθηκε εντολή στους κατοίκους στα Κανάβια και τον Σταυρό Ελάτης να απομακρυνθούν προς τα Τρίκαλα διότι υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων.

Οι εικόνες που έρχονται από τις διασώσεις κόβουν την ανάσα. Super Puma, βάρκες, ελικόπτερα βοηθούν τον κόσμο που κινδυνεύει. 

Η προσπάθεια επικεντρώνεται, κυρίως, σε περιοχές του Δήμου Παλαμά, ενώ στο χωριό Αγία Τριάδα υπάρχουν έξι αγνοούμενοι. Εγκλωβισμένοι υπάρχουν σε πολλά χωριά, όπως στη Μεταμόρφωση, το Βλοχό, το Ριζοβούνι, τη Μαραθέα, τον Κοσκινά, και στην πόλη του Παλαμά, όπου το ύψος του νερού δεν επιτρέπει ακόμα και σε τρακτέρ να προσεγγίσουν τα σπίτια όπου υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι.

 

Ενάερια μέσα έχουν απομακρύνει και διασώσει από Παλαμά, Αγία Τριάδα και Μεταμόρφωση 70 άτομα. Με δάκρυα στα μάτια οι εγκλωβισμένοι υποδέχονται τους διασώστες που τους βγάζουν από τις πλημμυρισμένες περιοχές. 

Ένας αριθμός σπιτιών, κυρίως πλίθινα έχουν γκρεμιστεί, ενώ σε ορισμένα χωριά με δυσκολία διακρίνονται οι στέγες των κατοικιών, καθώς το νερό τα έχει σκεπάσει. Στο μεγαλύτερο μέρος της Π.Ε. Καρδίτσας υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης με συχνές διακοπές ρεύματος.

Στην πόλη των Τρικάλων αρκετές είναι οι περιοχές που έχουν ρεύμα από χθες το βράδυ, ενώ το μεσημέρι της Πέμπτης (07/09) κόπηκε και το νερό.

Πηγή: www.newsit.gr