«Καρφιά» για τον Παύλο Χαϊκάλη από τον Κώστα Λεφάκη: «Πολλοί άνθρωποι κάνουν τους προφήτες»

Για το βίντεο με τις ανεκδιήγητες αστρολογικές προβλέψεις που έκανε ο Παύλος Χαϊκάλης για τον Ηλία Μίχο και τους βιασμούς της 12χρονης στα Σεπόλια, μίλησε ο Κώστας Λεφάκης. Ο γνωστός αστρολόγος δεν μάσησε τα λόγια του και έριξε τα βέλη του στον πρώην ηθοποιό, ο οποίος μετά τις καταγγελίες από γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση, αποτελεί ξένο σώμα από τον χώρο του θεάτρου.

«Του χρόνου κλείνω 50 χρόνια στον τομέα. Η αστρολογία δεν δικαιολογεί, ερμηνεύει. Δεν νομίζω ότι γίνεται σωστή χρήση της γλώσσας και νομίζω ότι ορισμένα πράγματα, τα οποία το πλατύ κοινό δεν μπορεί να καταλάβει, δεν πρέπει να παρουσιάζονται κι από αυτά τα Μέσα» είπε αρχικά. «Σε αυτά τα χρόνια της μεγάλης παραζάλης, μετά το τέλος του ’12 κι από το ’15 και μετά που έχουμε μία μεγαλύτερη αύξηση της ηθικής και της πολιτισμικής παρακμής, πολλοί άνθρωποι κάνουν τους προφήτες, τους αστρολόγους, τους ανθρώπους με την ενόραση. Έχει πληθύνει και η ενασχόληση με την αστρολογία, δεν είναι η πρώτη φορά» συμπλήρωσε όλο νόημα.

«Η αστρολογία δεν δικαιολογεί, ερμηνεύει…»

«Έχω δει πολλές φορές, από το ’72 που ξεκίνησα, να περνούν διάφοροι, να ακούγονται και να φεύγουν. Είναι δύσκολος τομέας για να τον υπηρετήσεις. Το να κάνουμε δημοσίως μια τέτοια ανάλυση είναι λίγο παρακινδυνευμένο τη στιγμή που έχουμε μεγάλα ηθικά θέματα. Δεν μπορείς να δικαιολογήσεις έναν άνθρωπο από τον χάρτη του» αναφέρει σχετικά με τις δηλώσεις του Παύλου Χαϊκάλη.

«Υπάρχει και ένα τεράστιο βιβλίο, εγκληματολογική αστρολογία, όπως κι η ψυχιατρική αστρολογία… Η αστρολογία δεν δικαιολογεί, ερμηνεύει… Η αστρολογία είναι μία σωσίβια λέμβος πάνω στην οποία προσπαθούν να μπούνε πολλοί που πνίγονται υπαρξιακά, επαγγελματικά, οικονομικά. Αυτό λέει πολλά πράγματα. Γίνεται κι ανόητη αστρολογία με τον τρόπο που εκφέρεται έτσι. Η αστρολογία είναι συμβολική γλώσσα. Δεν μπορούμε να την παρουσιάζουμε με αυτόν τον τρόπο… Δεν συμφωνώ με αυτήν την ανάλυση και τη χρήση των λέξεων. Ορισμένα πράγματα δεν πρέπει να βγαίνουν στο διαδίκτυο και στην τηλεόραση γιατί γίνονται αστεία, γραφικά και δυσνόητα» κατέληξε ο Κώστας Λεφάκης.

reader.gr