Καταγγελία για ξυλοδαρμό μαθητή με νοητική στέρηση: «Η μητέρα απειλεί με κανάλια»

Μία σοβαρή καταγγελία για ξυλοδαρμό μαθητή με νοητική στέρηση από συμμαθητές του – Με κατάγματα στον αυχένα και μώλωπες ο 16χρονος.

Καταγγελία για ξυλοδαρμό μαθητή: Θύμα σχολικού εκφοβισμού από συμμαθητές του κατήγγειλε ότι έπεσε 16χρονος μαθητής με νοητική στέρηση και άλλα προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με καταγγελία που έκανε στην Αστυνομία, ο μαθητής της Τεχνικής Σχολής υποστηρίζει ότι τρεις συμμαθητές του τον ξυλοφόρτωσαν εξαναγκάζοντας τον με απειλές να προβεί σε άσεμνες πράξεις στην κερκίδα του γηπέδου του σχολείου.

Μετά το τέλος της σχολικής ημέρας και όταν ο έφηβος αποκάλυψε τα όσα του συνέβησαν μεταφέρθηκε από τη μητέρα του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για εξετάσεις, κατά τις οποίες διαπιστώθηκε ότι φέρει κάταγμα αυχένα, μώλωπες στα χέρια και σε άλλα σημεία του σώματος του.

Η μητέρα του 16χρονου, μιλώντας στον Alpha που έφερε στο φως την υπόθεση, αποκάλυψε ότι το μαρτύριο του γιου της άρχισε από τον Σεπτέμβριο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται, κατά διαστήματα ο έφηβος είχε εκφράσει παράπονα για τη συμπεριφορά των συμμαθητών του και η ίδια ενημέρωσε από την αρχή της σχολικής χρονιάς τη Διεύθυνση του Σχολείου χωρίς ωστόσο να γίνεται κάτι.

Θα διερευνήσει το σχολείο αλλά… «Από την αρχή η μητέρα απειλεί με κανάλια»

Για τη νέα υπόθεση σχολικού εκφοβισμού ενημερώθηκε και η ΟΛΤΕΚ, η οποία σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Παναγιώτη Λυσάνδρου, ο οποίος μίλησε στη μεσημβρινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, έχει λάβει ενημέρωση από διάφορες πηγές.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο Διευθυντής της Σχολικής Μονάδας που συνέβη το περιστατικό, Αντώνης Θεοδώρου, ο οποίος ανέφερε ότι το περιστατικό είναι εις γνώση τους και διερευνάται.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, εκείνο που γνωρίζουν μέχρι στιγμής είναι πως ο μαθητής κατά τη διάρκεια του μαθήματος της γυμναστικής βρισκόταν στις κερκίδες του σχολείου μαζί με δύο συμμαθητές του ενώ σε κοντινή απόσταση βρισκόταν και η σχολική συνοδός του.

Σε κάποια στιγμή ο μαθητής, ανέφερε ο κύριος Θεοδώρου, προέβη σε μία πολύ σοβαρή και άσεμνη πράξη με αποτέλεσμα να κληθεί στο γραφείο της Βοηθού Διευθύντριας, όπου του έγινε παρατήρηση και του εξηγήθηκε ότι δε μπορεί να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες.

Μάλιστα, ο κύριος Θεοδώρου ανέφερε ότι ο ίδιος μαθητής την προηγούμενη εβδομάδα χτύπησε ένα συμμαθητή του λίγο πιο δυνατά από όσο έπρεπε, όπως είπε χαρακτηριστικά, και τον είχαν καλέσει ξανά στο γραφείο. Είχε επισκεφθεί και το σχολείο Λειτουργός από το Υπουργείο Παιδείας ωστόσο το περιστατικό θεωρείτο λήξαν.

Ερωτηθείς κατά πόσο παρατήρησε εάν ο μαθητής είχε μώλωπες πριν σχολάσει χθες το μεσημέρι, ο κύριος Θεοδώρου απάντησε ότι είχε δει τον μαθητή λίγο πριν σχολάσει και δεν είδε κάποιο μώλωπα ενώ σημείωσε ότι ήταν ευδιάθετος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κύριος Θεοδώρου ανέφερε ότι η μητέρα του συγκεκριμένου μαθητή δε συνεργάζεται με το σχολείο λέγοντας μάλιστα ότι από την αρχή της σχολικής χρονιάς «μας απειλεί με κανάλια».

Αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένη περίπτωση που η μητέρα του εν λόγου μαθητή είχε καταγγείλει ότι ο γιος της ήταν θύμα εκφοβισμού και όταν ο μαθητής κλήθηκε στο γραφείο του, ενώπιον της συνοδού και της συμβούλου, για να συζητήσουν το θέμα ο μαθητής ανέφερε ότι είναι μία χαρά στο σχολείο. Κάτι που επανέλαβε, όπως είπε, και όταν κάλεσαν τηλεφωνικώς τη μητέρα του για να το αναφέρει.

Ξεκαθάρισε όμως ότι η καταγγελία για τον ξυλοδαρμό του θα διερευνηθεί τονίζοντας ότι αν ευσταθεί είναι καταδικαστέα και θα υπάρξουν συνέπειες.

Πηγή: Cyprustimes.com