Καταγγελία – σοκ από τον Μπιμπίλα: Πασίγνωστο σήριαλ πληρώνει τους νέους ηθοποιούς με φαγητό!

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας μιλά για τη σειρά που αντί για αμοιβή δίνει φαγητό στους ηθοποιούς, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας συνδέθηκε τηλεφωνικώς στην εκπομπή της Μαρίας Μπακοδήμου «Γεια σου» και έκανε αποκαλύψεις αλλά και σοβαρή καταγγελία.

Όσα είπε για πρώτη φορά ο πρόεδρος του ΣΕΗ, αφορούν πολύ γνωστή τηλεοπτική σειρά, η οποία φέρεται να πληρώνει τους μικρούς ρόλους όχι με μισθό αλλά με φαγητό και δωρεάν μετακίνηση.

«Ήρθε σαν πληροφορία από σπουδαστές δραματικών σχολών και πήρα και κάποια τηλέφωνα και έμαθα ότι όντως εστάλη κάποιο μέιλ ή τηλεφωνήθηκαν κάποιοι άνθρωποι για να βρεθούν σπουδαστές που θα κάνουν σε ένα συγκεκριμένο σήριαλ – δεν θα πω ούτε το όνομα ούτε το κανάλι ούτε την εταιρεία παραγωγής – μικρούς ρόλους με μόνη ανταπόδοση η γνωριμία, το φαγητό το μεσημέρι και τη δωρεάν μετακίνηση», αποκάλυψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, εμείς θα το προωθήσουμε στην επιθεώρηση εργασίας για να δούμε εάν όντως συμβαίνει. Άλλο παρόμοιο είναι ότι μεταβλήθηκαν οι κομπάρσοι σε ηθοποιούς μικρών ρόλων. Έχουν ανοίξει αυτά τα γραφεία μικρών ρόλων και παίρνουν τη δουλειά των επαγγελματιών ηθοποιών άνθρωποι που θέλουν για βιοπορισμό να κάνουν και κάτι άλλο.», δήλωσε αποφασισμένος.

Πρόσθεσε δε ότι: «Εμείς ζητάμε συλλογικές συμβάσεις παντού, διότι το πράγμα σε σχέση με τις αμοιβές είναι χαώδες. Μπαίνει όποιος να ‘ναι μέσα στο επάγγελμα και γινόμαστε όλο και περισσότεροι. Εάν αυτά ισχύουν, δεν είναι περίεργο; Τους βάζουν το ένσημο του κανονικού ηθοποιού και έρχονται και εγγράφονται στο Σωματείο».

«Πρόκειται για μία επιτυχημένη σειρά που αρκετοί πρωταγωνιστές ασχολούνται ήδη με το θέμα για να δουν εάν ισχύει. Εγώ εάν αντιλαμβανόμουν κάτι τέτοιο, θα διαμαρτυρόμουν και θα έβαζα κάποιους όρους», ανέφερε στο τέλος ο Σπύρος Μπιμπίλας ξεκαθαρίζοντας το πώς θα κινηθεί.

newsbomb.gr