Κερατσίνι: Συνελήφθη 40χρονος που είχε αγοράσει αρνί για να το σφάξει

Συνελήφθη ένας 40χρονος στο Κερατσίνι, επειδή είχε δέσει ένα αρνί και το πήγαινε για σφαγή στην περιοχή της Χαραυγής. Για το περιστατικό έγινε καταγγελία από ΜΚΟ και το ζώο σώθηκε, χάρη και στην άμεση επέμβαση της ΕΛΑΣ.

Ειδικότερα, η ΜΚΟ Zero stray pawject έκανε καταγγελία για τον 40χρονο που είχε το αρνί στο Κερατσίνι και έτσι το Τμήμα Κακοποίησης Ζώων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε εντολή να σπεύσουν στο σημείο οι αστυνομικοί που περιπολούσαν την περιοχή.

Το αρνί ήταν δεμένο από το πόδι και το κεφάλι και φαινόταν αρκετά παραμελημένο. Ο 40χρονος συνελήφθη, αφού σύμφωνα με την καταγγελία της ΜΚΟ, η οικογένεια της περιοχής του Κερατσινίου κάθε χρόνο τέτοιες μέρες σφάζει ένα αρνί μπροστά στον κόσμο σαν… επίδειξη.

Η ανάρτηση:

«Μπορεί να μη σώσαμε τον κόσμο αλλά σώσαμε σίγουρα αυτό το πλάσμα. Ενημερώθηκα από την Βασιλική και τον Άγγελο ότι συγκεκριμένη οικογένεια στην περιοχή της Χαραυγής έχει πάρει αρνάκι και κάθε χρόνο τέτοιες μέρες το σφάζει μπροστά στον κόσμο.

Αμέσως μιλήσαμε με το Τμήμα Προστασίας Ζώων στην Ελληνική Αστυνομία και τον υπεύθυνο Αστυνόμο Β’ Θεόδωρο Καμπούρη, αντίστοιχα γνωστοποιήθηκε από το τμήμα στην υποδιεύθυνση Πειραιά και τον αρχιφύλακα κ. Μπαλάφα ο όποιος με μεγάλη ταχύτητα μίλησε με την Διοικήτρια του ΑΤ Δραπετσώνας κ. Γαλάνου που με τη σειρά της έπραξε τα δέοντα και με το παραπάνω.

Παρά την έντονη αντίδραση της συγκεκριμένης οικογένειας και των φίλων της η Αστυνομία είχε δύο περιπολικά στο σημείο και έκανε τη δουλειά της συλλαμβάνοντας τον «κάτοχο» του ζώου και αφαιρώντας άμεσα το ζώο σύμφωνα με το άρθρο 33, παράγραφο 1, του ν. 4830/2021.

Οι αστυνομικοί παρέμειναν στο σημείο και μας βοήθησαν να πάρουμε το ζώο από το οικόπεδο αγκαλιά. Αυτή την ώρα είναι στο πετ ταξί της Ελενα Καλενδριανού με οδηγό τη Μαρία και πάει στην φάρμα που είναι ο Φρίξος και η παρέα του. Μετά θα ψάξουμε μια υιοθεσία γι’ αυτό το ψυχάκι.

Κάτι λίγο, κάτι μικρό -δύσκολα το ξέρω- αλλάζει όμως. Τεράστιο μπράβο και ευχαριστώ στην Ελληνική Αστυνομία για τη μεγάλη κι αστραπιαία κινητοποίηση! Μόνο τέτοια, πάντα τέτοια.

Καλό κι αναίμακτο Πάσχα!»

Πηγή: www.newsit.gr