Κιβωτός του κόσμου: Έμπαιναν το βράδυ στα δωμάτια, τους φίμωναν και τους χτύπαγαν

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για την «Κιβωτό του κόσμου», για κακοποιήσεις παιδιών κάθε είδους και σε δομές του οργανισμού σε όλη την Ελλάδα. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο κάδρο των ερευνών μπαίνουν όχι ένα αλλά τέσσερα πρόσωπα του οργανισμού…

Με τις καταγγελίες να αυξάνονται όσο περνούν οι μέρες, μία νέα μαρτυρία ήρθε στο φως μέσω της ΕΡΤ από παιδί που έζησε στις δομές του ιδρύματος και κατήγγειλε ότι έγινε αυτόπτης μάρτυρας άγριου ξυλοδαρμού. Επίσης, οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους δύο πολύ κρίσιμες καταγγελίες.

Τα τέσσερα πρόσωπα

Τα τέσσερα πρόσωπα που μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» των Αρχών είναι:

Στέλεχος από την «Κιβωτό του κόσμου», σε βάρος του οποίου υπάρχει μία πολύ σοβαρή καταγγελία ενός 19χρονου για σεξουαλική κακοποίηση.

Πρόκειται για τον 19χρονο που την περασμένη Τετάρτη έδωσε αναλυτική κατάθεση 7 σελίδων στα γραφεία της υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της ΓΑΔΑ.

Τρία πρόσωπα που είναι εργαζόμενοι στην «Κιβωτό». Πρόκειται για τρεις άντρες που ζούσαν από παιδιά στην «Κιβωτό» και με το πέρασμα του χρόνου έγιναν εργαζόμενοι.

Αυτά τα τρία πρόσωπα δεν ελέγχονται για σεξουαλική κακοποίηση αλλά για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ και οι τρεις ανήκουν στο στενό περιβάλλον του στελέχους του οργανισμού, που ελέγχεται για σεξουαλική κακοποίηση.

Οι τρεις υπάλληλοι φέρονται να είχαν ένα συγκεκριμένο ρόλο, έχοντας την εμπιστοσύνη του στελέχους, αναλάμβαναν να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις που προέκυπταν μέσα στις δομές ανά την Ελλάδα.

«Τους φίμωναν και τους χτυπούσαν πάρα πολύ»

Η νέα μαρτυρία που αποκάλυψε η ΕΡΤ αφορά ένα παιδί που έζησε στις δομές του ιδρύματος. Με αφορμή μία κλοπή που είχε καταγγείλει εργαζόμενος της δομής το παιδί θεωρήθηκε ύποπτο και φέρεται να έζησε ένα μαρτύριο.

Ο 18χρονος είχε φιλοξενηθεί και στη δομή του Βόλου. Εκεί, μετά από μία κλοπή, ένα κλιμάκιο μαζί με το άτομο που ήταν και στα Γιάννενα ήρθαν στο Βόλο και έκαναν προανάκριση για να δουν ποιος έκλεψε τα χρήματα.

Εκεί φέρεται ότι κακοποίησαν και χτυπούσαν τρεις υπόπτους που θεωρούσαν ότι μπορεί να έκλεψαν τα χρήματα.

Έμπαιναν στα δωμάτια το βράδυ, τους φίμωναν και τους χτυπούσαν πάρα πολύ. Την επόμενη μέρα βλέπαμε, λέει, τα παιδιά να είναι χτυπημένα με μαυρισμένα μάτια και να φέρουν σημάδια χτυπημάτων και λέγαμε τι συνέβη και μας λέγανε ότι βλέπανε εφιάλτες και τραυματίστηκαν μόνα τους.

Επίσης, έχει κληθεί και ένας 15χρονος από τη δομή της Πωγωνιανής να δώσει κατάθεση στην Εισαγγελία. Χθες επιδόθηκε το έγγραφο της κλήσης από την αστυνομία. Ο 15χρονος ήταν και εκείνος στη δομή του Βόλου και ίσως να τον έχει υποδείξει 19χρονο ότι μπορεί να γνωρίζει για το τι ακριβώς έχει συμβεί στη δομή του Βόλου.

Σημειώνεται ότι διαφορετικά πρόσωπα καταγγέλλουν περιστατικά τρόμου σε ξεχωριστές περιοχές καθιστώντας κομβικές τις έρευνες της αστυνομίας με τις δομές της Κιβωτού σε Βόλο, Χίο, Ιωάννινα, Αθήνα και Καλαμάτα να έχουν μπει στο μικροσκόπιο.

Δύο καταγγελίες κάνουν λόγο για σεξουαλική κακοποίηση και ακολουθούν φερόμενοι ξυλοδαρμοί, απειλές και τιμωρίες.

 

 

 

Πηγή: www.newsit.gr