«Κιβωτός του Κόσμου»: Έρευνα για τρεις ασέλγειες και τέσσερις ξυλοδαρμούς – Τι καταγγέλλει 18χρονος

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου σχετικά με περιστατικά κακοποίησης που έχουν φιλοξενηθεί σε δομές της ΜΚΟ.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ ερευνώνται τρεις υποθέσεις ασέλγειας και τέσσερις ξυλοδαρμοί που έχουν γίνει σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Την εποπτεία της έρευνας έχει η υποδιεύθυνση Ανηλίκων και τα παιδιά αναμένεται να κληθούν άμεσα για να δώσουν κατάθεση. Οι καταγγελίες μάλιστα αξιολογούνται πως πολύ σοβαρές, καθώς προέρχονται από διαφορετικά πρόσωπα, έχουν διαφορετικούς καταγγελλόμενους και αφορούν διάφορα αδικήματα. Από τις καταθέσεις των παιδιών που θα κληθούν δεν αποκλείεται να ξεκινήσει έρευνα στη δομή και σε βάθος χρόνου.

Κλήση σε 15χρονο για κατάθεση

Στο μεταξύ κλήση σε 15χρονο φιλοξενούμενο της δομής της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων έδωσε η Εισαγγελία για κατάθεση με όσα φέρεται να συνέβαιναν στην δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Βόλο.

Καταγγέλλει ότι τον χτύπησε στέλεχος της ΜΚΟ για ασήμαντη αφορμή

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων και ένας άλλος φιλοξενούμενος στην δομή της Κιβωτού στην Πωγωνιανή που σήμερα είναι 18 ετών προέβη σε καταγγελίες σχετικά με την δομή, στην οποία φοιτούσε όταν ήταν 13 ετών. Οπως είπε, στέλεχος της δομής τον είχε χτυπήσει για ασήμαντη -όπως ανέφερε- αφορμή, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, το συγκεκριμένο στέλεχος είχε χτυπήσει κι άλλα παιδιά από την δομή. Όπως υποστήριξε, ο άνθρωπος αυτός το κλείδωσε σε αποθήκη και τον χτύπησε ζητώντας του να παραδεχτεί ότι κάπνιζε.

Αντίθετα ο 18χρονος μιλά με τα καλύτερα λόγια για τους παιδαγωγούς που εργάζονταν στην δομή της Πωγωνιανής, Οι συνθήκες διαβίωσης, το φαγητό στην δομή της Πωγωνιανής, ήταν σε υψηλό επίπεδο, σύμφωνα με τον 18χρονο, ο οποίος όμως ανέφερε πως δύο στελέχη της «Κιβωτού του Κόσμου» είχαν την ευχέρεια να μετακινούνται από δομή σε δομή και είναι αυτοί που καταγγέλονται πως χτύπησαν παιδιά. Για τις κατηγορίες της ασέλγειας, ο 18χρονος δήλωσε πως δεν έχει γνώση για σχετικά περιστατικά.

Οι καταγγελίες του 18χρονου που μίλησε στην ΕΡΤ, αφορούν και στην δομή του Βόλου, όπου το ίδιο το στέλεχος που καταγγέλλεται για βιαιοπραγία στην Πωγωνιανή, είχε μεταβεί μετά από μια κλοπή που είχε σημειωθεί εκεί. Σύμφωνα πάντα με τον 18χρονο, στη δομή του Βόλου άνθρωποι που εργάζονταν εκεί έμπαιναν νύχτα στα δωμάτια και χτυπούσαν τα παιδιά, ζητώντας τους να ομολογήσουν ποιος έκανε την κλοπή. Η έρευνα της αστυνομίας δεν κατέληξε σε προσδιορισμό υπόπτων για την κλοπή.

Ο 18χρονος δήλωσε πως είναι πρόθυμος να καταθέσει όσα γνωρίζει, αν κληθεί από τον Εισαγγελέα.

Πηγή: www.newsit.gr