Κιβωτός του Κόσμου: Με εισαγγελική εντολή απαγορεύεται στον πατέρα Αντώνιο να πλησιάζει τις δομές

Συνεχίζονται οι έρευνες και οι αποκαλύψεις

Συνεχίζεται ο έλεγχος των αρχών για τα οικονομικά αλλά και η έρευνα για τις καταγγελίες σχετικά με περιστατικά ασέλγειας και κακοποίησης

Να προσεγγίζουν τις δομές ή να έχουν οποιαδήποτε άλλη σχέση με την Κιβωτό του Κόσμου απαγορεύει εισαγγελική διάταξη στον πατέρα Αντώνιο και συνεργάτες του που έχουν ήδη απομακρυνθεί από τις θέσεις τους.

Την ώρα που οι έρευνες για την υπόθεση βρίσκονται σε εξέλιξη, εισαγγελική εντολή καλεί τόσο τον ιδρυτή της Κιβωτού όσο και ανθρώπους του στενού του κύκλου να μην πλησιάζουν χώρους της δομής.

Η εντολή, όπως αναφέρει το protothema.gr, αναφέρεται στον Ιρακινό, πρώην γενικό διευθυντή της ΜΚΟ, στο δεξί χέρι του πατέρα Αντωνίου, Πασχάλη, στη σύζυγο του, η οποία ήταν κοινωνική λειτουργός στη Δομή της Πωγωνιανής και μέλος του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου, και στους δύο ακόμη απολυμένους.

Υπενθυμίζεται ότι με ομόφωνη απόφαση της νέας διοίκησης της Κιβωτού του Κόσμου, απομακρύνθηκαν πέντε πρόσωπα, στενοί συνεργάτες του πατρός Αντωνίου και της πρεσβυτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες και τα πέντε άτομα κλήθηκαν στη δομή και συναίνεσαν στην αποχώρησή τους, όπως επιβεβαίωσε και η νέα πρόεδρος Αλεξάνδρα Μαρτίνου.

Πηγή:lifo.