Κλειδώνει μετά τους 71 διασωληνωμένους: Το «ανεπιθύμητο» μέτρο της κυβέρνησης για να μειωθούν τα κρούσματα

Τα πράγματα είναι, πλέον, ξεκάθαρα: ο κορωνοϊός συνεχίζει την επέλασή του στην Ελλάδα, με τα νούμερα, δυστυχώς, να ανεβαίνουν ολοένα και περισσότερο. Το απόγευμα της Παρασκευής (18/9) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 339 νέα κρούσματα, καταγράφοντας ακόμα μία ημέρα με 300+, κάτι που δείχνει πως η κατάσταση μοιάζει να ξεφεύγει.

Στην ενημέρωση που ακολούθησε από τον κ. Χαρδαλιά ανακοινώθηκε μία νέα δέσμη μέτρων στην Αττική (την πλέον πληγείσα, δηλαδή, περιοχή της χώρας) που θα ισχύσουν από τις 21 Σεπτέμβρη έως και τις 4 Οκτώβρη, σε μια ύστατη προσπάθεια ν’ αποφευχθεί το γενικό lockdown που θα πληγώσει σημαντικότατα την οικονομία μας.

Το ανώτατο όριο των 9 ατόμων στις συναθροίσεις, η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, η αναστολή συναυλιών και προβολών ταινιών σε κλειστούς κινηματογράφους και το ανώτατο όριο των 20 ατόμων σε γάμους και βαφτίσεις είναι μερικές από τις κινήσεις που γνωστοποιήθηκαν, όμως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να αναχαιτιστεί η περαιτέρω μετάδοση του ιού.

Γι’ αυτό το λόγο, στο τραπέζι έχει πέσει και εξετάζεται ένα μέτρο που λειτούργησε σε μεγάλο βαθμό την περίοδο της «σκληρής» καραντίνας και που ελάχιστα… άρεσε στους πολίτες, όμως είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο: η επιστροφή των SMS, ούτως ώστε να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις των Ελλήνων.

Ήδη ο Νίκος Χαρδαλιάς παραδέχτηκε πως τα μηνύματα στο 13033 είναι κάτι που εξετάζεται (τουλάχιστον για την Αθήνα), όμως όπως μαθαίνει το instanews αν τα νούμερα των κρουσμάτων και, το βασικότερο, των διασωληνωμένων δεν πέσουν μέχρι τις 4 Οκτώβρη, τότε η επαναφορά τους πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Κι αυτό είναι κάτι απολύτως σωστό: όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές τα SMS λειτουργούσαν ως «χαλινάρι» και ήταν εξαιρετικά αποδοτικό μέτρο στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Οπότε…

Πηγή: instanews