Κολωνός: «Δεν υπήρξε ολιγωρία» στην υπόθεση του 53χρονου απαντά η Αστυνομία

Οι αναφορές για ολιγωρία των αστυνομικών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, απαντά η ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση του 53χρονου στον Κολωνό, ο οποίος βίαζε και εξέδιδε 12χρονη. 

Mιλώντας στον Alpha, η μητέρα του κοριτσιού υποστήριξε ότι -όταν πήγε στο ΑΤ Κολωνού για να υποβάλλει την καταγγελία ότι ο 53χρονος κατηγορούμενος βίαζε και εξέδιδε το παιδί της- δεν έγινε δεκτή, ενώ την επόμενη ημέρα την έστειλαν στη ΓΑΔΑ.

Από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

“Σε συνέχεια του από 08-10-2022 Δελτίο Τύπου, που αφορά τη σύλληψη δύο ημεδαπών κατηγορούμενων για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικης, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Οι γονείς της ανήλικης μετέβησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κολωνού, προκειμένου καταγγείλουν παράνομες πράξεις σε βάρος της ανήλικης κόρης τους. Από την εν λόγω Υπηρεσία ενημερώθηκε άμεσα η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, όπου οι γονείς της ανήλικης μετέβησαν την ίδια ημέρα και πραγματοποίησαν την καταγγελία τους. Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία, ενώ σημειώνεται ότι η εν λόγω Υπηρεσία τυγχάνει καθ’ ύλην αρμόδια και στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό για τη διερεύνηση τέτοιου είδους υποθέσεων.

Συνεπώς, αναφορές για ολιγωρία των αστυνομικών, σε τηλεοπτικές εκπομπές που αναπαράγονται και σε ιστοσελίδες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”.

Πηγή: www.newsit.gr