Κολωνός: Τα πρώτα λόγια της 37χρονης μητέρας από τη φυλακή – «Έχασα το έλεγχο αλλά δεν είμαι ένοχη για αυτά που με κατηγορούν»

Στη φυλακή παραμένει η 37χρονη μητέρα του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, η οποία αρνείται όλες τις κατηγορίες εις βάρος της.

Τα πρώτα λόγια της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό είναι χαρακτηριστικά: «Αναγνωρίζω την ευθύνη για το ότι έχασα τον έλεγχο ενός από τα οκτώ παιδιά μου. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαι ένοχη για αυτά που με κατηγορούν». Η μητέρα διαβάζει στο κελί της, το οποίο είναι υψίστης ασφαλείας, βίους Αγίων και δεν έχει βγει καθόλου από αυτό.

Το μεσημέρι η 37χρονη μητέρα της ανήλικης δέχτηκε νέο επισκεπτήριο στις φυλακές Κορυδαλλού από τα δύο μεγαλύτερα παιδιά και τον άντρα της. Η ίδια περιμένει να μάθει αν θα ανοίξει ο δρόμος για την ελευθερία της μετά το αίτημα αποφυλάκισης που έχει καταθέσει, αλλά και τι θα γίνει με την επιμέλεια των παιδιών της.

«Φίλη» με τη μητέρα της 12χρονης η Πισπιρίγκου

Λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης όπου είναι η μητέρα της 12χρονης δεν δύναται να αγοράσει τσιγάρα κι έτσι η Ρούλα Πισπιρίγκου όταν περνάει από το κελί της της δίνει τσιγάρα.

Νέες συλλήψεις για τον βιασμό της 12χρονης

Με χειροπέδες στα χέρια και μάσκα για τον κορονοϊό στο πρόσωπο, μακριά από τις κάμερες που έμειναν στην είσοδο των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων, οι 2 εκ των συλληφθέντων μπαίνουν στο γραφείο της ανακρίτριας για να ζητήσουν αναβολή.

Πρόκειται για τον 39χρονο φύλακα σε εταιρεία σεκιούριτι στο Νέο Ηράκλειο που είναι πατέρας ενός μικρού παιδιού μόλις 9 ετών και ο 35χρονος εισοδηματίας που είχαν συλληφθεί χθες.

Την ώρα που και οι δύο έπαιρναν αναβολή για να απολογηθούν την επόμενη Τρίτη, οι αστυνομικοί εντόπιζαν και περνούσαν χειροπέδες στο 3ο άτομο που αναζητούσαν. Έναν 55χρονο ηλεκτρολόγο στη Δυτική Αττική που σύμφωνα με πληροφορίες είχε πάει και εκείνος τις προηγούμενες μέρες στη ΓΑΔΑ, για να καταθέσει αυτοβούλως.

Οι 3 από τους 4 για τους οποίους είχαν εκδοθεί χθες εντάλματα σύλληψης μετά τη νέα κατάθεση της 12χρονης έχουν ήδη συλληφθεί. Το μεσημέρι ο ηλεκτρολόγος και χθες ο 39χρονος φύλακας σε εταιρεία σεκιούριτι στο Νέο Ηράκλειο και ο 35χρονος που μένει στον Κορυδαλλό και δήλωσε ανεπάγγελτος εισοδηματίας. Με τους αστυνομικούς να προσπαθούν και να θεωρούν βέβαιο ότι θα εντοπίσουν τον 4ο καταζητούμενο που μένει σε περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Και οι 3 που έχουν ήδη συλληφθεί έχουν υποστηρίξει πως είναι πολύ πιθανό να συνομίλησαν με την 12χρονη στη διαδικτυακή εφαρμογή, αλλά αρνήθηκαν ότι κανόνισαν ραντεβού και τη συνάντησαν. Η ανήλικη όμως αναγνώρισε στα πρόσωπά τους, 4 από τους βιαστές της. Με τις έρευνες να συνεχίζονται και τους στενούς συγγενείς της, να περιμένουν νέες συλλήψεις.

Από εκείνους που έχουν ήδη προφυλακιστεί, δύο σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και παρακολουθούνται συνεχώς για να μην κάνουν κακό στον εαυτό τους. Ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης δεν έχει προσαρμοστεί και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σωφρονιστικοί υπάλληλοι κλαίει, με τις επισκέψεις από τη μητέρα και τη σύζυγό του, να μην αλλάζουν την διάθεσή του. Έχει κάνει αίτημα για μεροκάματα και δραστηριότητες που σχετίζονται με αγγλικά και σκάκι.

Ο Ευθύμης Κλωθάκης παραμένει κλεισμένος στον εαυτό του, κάνει παρέα με τον Γιάννη Σοφιανίδη, με τα λόγια συγκρατούμενών του, να τον επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο. Ο Ηλίας Μίχος συνεχίζει να τηλεφωνεί στην οικογένειά του, που όμως του έχει στείλει μήνυμα από την πρώτη στιγμή πως θα κοιμηθεί όπως έστρωσε. Ο μόνος που επικοινωνεί σε καθημερινή βάση μαζί του, είναι ο πατέρας του.

Ήδη τα άτομα που κατηγορούνται για το μαρτύριο της 12χρονης έχουν γίνει 10 με τον αριθμό να είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: newsit.gr