Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: «Είναι όλοι τους χαλβάδες» (βίντεο)

Τα «σπάει» η νέα διαφημιστική ταινία της «Χαλβαδοποιίας Όλυμπος Αφοί Παπαγιάννη ΑΕ» με πρωταγωνίστρια την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Θα αρχίσει να προβάλλεται από σήμερα στη μικρή οθόνη και να μας μεταφέρει στα 60s, αναπαράγοντας αξέχαστες στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου.

Η ιδέα στην οποία στηρίχτηκε το concept της διαφημιστικής ταινίας είναι εμπνευσμένη από την ταινία «Τζένη-Τζένη» της Φίνος Φιλμς, η οποία παίχτηκε το 1966 κάνοντας τεράστια επιτυχία και παραμένοντας μέχρι και σήμερα μία από τις πιο αγαπημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου καλείται, σε ένα ρόλο αντίστοιχο με αυτό της Τζένης Καρέζη, να διαλέξει έναν από τους έντεκα γαμπρούς που της παρουσιάζει ο πατέρας της, τον οποίο υποδύεται ο ηθοποιός Χρήστος Μπίρος. Για κακή τύχη όμως του Χρήστου Μπίρου, η τηλεοπτική του κόρη αρνείται να διαλέξει κάποιον, λέγοντας «Δεν τους θέλω, είναι όλοι τους χαλβάδες»…

Η διαφημιστική ταινία, η οποία γυρίστηκε στην Αθήνα σε ένα παλιό αρχοντικό στην Κυψέλη που διαθέτει ατόφια την αρχιτεκτονική και διακόσμηση της δεκαετίας του ΄60 με τη συμμετοχή δώδεκα συνολικά ηθοποιών πλέον της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου, καταφέρνει να αναβιώσει πιστά την ατμόσφαιρα της εποχής και κυρίως την αισθητική μιας ταινίας σελιλόιντ του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου.

Τα χρώματα λήψης, τα κουστούμια, το ντεκόρ και οι χαρακτήρες σε ένα σενάριο που «πατάει» πάνω στην ταινία «Τζένη-Τζένη», ξυπνούν συναισθήματα, ενεργοποιούν αναμνήσεις και δημιουργούν στον θεατή μια οικειότητα ανάλογα με τη γεύση του σουσαμένιου χαλβά, ο οποίος έχει συνδεθεί με την ελληνικότητα και την παράδοση της σαρακοστής.

Η φιλοσοφία, άλλωστε, της Χαλβαδοποίας Παπαγιάννης ΟΛΥΜΠΟΣ, που ιδρύθηκε το 1949 ως οικογενειακή επιχείρηση, είναι η σύνδεση μέσω της παραδοσιακής γεύσης του χαλβά με τις αναμνήσεις και το παρελθόν μας ως Έλληνες και ο παράλληλος εκσυγχρονισμός των προϊόντων της εταιρίας που ακολουθεί την εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας, επενδύει στο μέλλον και δημιουργεί νέες, διαφορετικές γεύσεις χαλβά, 11 τον αριθμό, όπως και οι μνηστήρες της Σπυροπούλου…

onlarissa.gr