Κρήτη: Υπό κατάληψη 31 σχολεία – Αντιδρούν στη χρήση μάσκας

Ποια σχολεία τελούν υπό κατάληψη στο Ηράκλειο Κρήτης – Πολλές καταλήψεις και στην Αχαΐα

 

Υπό κατάληψη βρίσκονται από το πρωί συνολικά 31 σχολεία του Ηρακλείου, με τους μαθητές να αντιδρούν στο μεγαλύτερο μέρος τους με την υποχρεωτική χρήση μάσκας, αν και υπάρχουν περιπτώσεις που μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη λόγω προβλημάτων στην κτιριακή υποδομή του σχολείου τους ή λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, όπως το Γυμνάσιο Βαγιωνιάς.

Αναλυτικά, υπό κατάληψη βρίσκονται το 4ο, το 5ο, το 7ο, το 8ο και το 9ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και τα Γυμνάσια Τεφελίου, Πόμπιας, Αρχάνων, Μελεσών, Καστελίου, Αγίου Μύρωνα, Αγίας Βαρβάρας και Γουβών. Επίσης, υπό κατάληψη βρίσκονται 18 Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ.

Ακόμη, το 4ο, το 5ο, το 6ο, το 8ο, το 11ο και το 13ο Λύκειο Ηρακλείου, το 2ο και το 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, το ΕΠΑΛ Μοιρών και τα Γενικά Λύκεια Αγίου Μύρωνα, Γουβών, Αρχανών, Χερσονήσου, Μελεσών, Καστελίου, Επισκοπής και το Λύκειο Νέας Αλικαρνασσού.

Κατάληψη και σε 43 σχολεία στη Δυτική Ελλάδα

Συνεχίζονται και σήμερα οι καταλήψεις σε σχολεία της Αχαΐας αλλά και της Δυτικής Ελλάδας γενικότερα.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα στην Αχαΐα βρίσκονται υπό κατάληψη 13 Γυμνάσια και 11 Λύκεια ενώ σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, γίνεται κατάληψη σε 43 σχολεία.

Νωρίς το πρωί η πυροσβεστική κλήθηκε και πήγε σε σχολείο προκειμένου να σπάσει αλυσίδες που είχαν τοποθετηθεί στην πόρτα του σχολείου.

 

Πηγή: protothema.gr