Μειώνει την αρτηριακή πίεση, καταπολεμά τον καρκίνο και προστατεύει το συκώτι!

Η χαμηλή πίεση νικά τον καρκίνο και προστατεύει το συκώτι

Το παντζάρι έχει πολύ υψηλή συγκέντρωση νιτρικού άλατος και καθώς έχουν αποδείξει πολλοί ερευνητές ρίχνει επίσης την πίεση του αίματος.

Μια πρόσφατη έρευνα στο Λονδίνο βρήκε ότι μόνο ένα ποτήρι από χυμό παντζάρι τη μέρα μειώνει δραστικά την πίεση του αίματος.

Έρευνα που διεξήχθη στην Μελβούρνη έδειξε ότι η πίεση του αίματος μειώνεται μόλις  6 ώρες αφότου καταναλωθεί μισό λίτρο από το χυμό.Οι επιστήμονες έχουν συμπεράνει ότι ο αριθμός των θανάτων που προκαλείται από καρδιαγγειακές παθήσεις, θα μειωνόταν κατά πολύ,αν οι άνθρωποι κατανάλωναν συχνά χυμό παντζαριού.

Έρευνες έχουν δείξει ότι αυξάνεται η αντοχή και ότι η κατανάλωση του χυμού αυτού μπορεί να εμποδίσει την εξέλιξη της άνοιας και την ανάπτυξη των όγκων στον προστάτη και το μαστό τουλάχιστον 12,5%.

Επίσης διατροφολόγοι συστήνουν το παντζάρι σε όσους έχουν προβλήματα πέψης και άγχους και ισχυρίζονται ότι κάνει καλό στο συκώτι καθώς το βοηθάει  να αποβάλλει τις τοξίνες.

Αρχίστε να το λαμβάνετε στην καθημερινή σας διατροφή και κάντε θαύματα στο σώμα σας.

*** Τα υγιεινά οφέλη των παντζαριών

Τα παντζάρια είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, νιτρικά άλατα, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο, φώσφορο, βιταμίνη C, βιταμίνη Β1, Β2, Β6, Β5 (παντοθενικό οξύ), φυτικές ίνες και φυτοθρεπτικά συστατικά όπως το β- καροτένιο. Το κόκκινο χρώμα του βολβού του παντζαριού οφείλεται σε χρωστικές που ονομάζονται βηταλαΐνες και παρουσιάζουν έντονη αντιοξειδωτική δράση.

Χάρη στην περιεκτικότητά τους σε σίδηρο, καταπολεμούν την αναιμία και την κόπωση. Είναι ιδανικά όταν βρίσκεστε στην ανάρρωση από κάποια ασθένεια.

Μειώνουν την υπέρταση με φυσικό τρόπο.

Διαθέτουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Είναι καθαριστικά και συμβάλλουν στον καθαρισμό του αίματος και του ήπατος. Προωθούν επίσης την εξάλειψη των τοξινών από το σώμα, οι οποίες καταστρέφουν το συκώτι.

Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Είναι αντικαρκινικά, όπως και οι περισσότερες κόκκινες τροφές.

Η πλούσια περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες προωθεί με φυσικό τρόπο την εντερική κινητικότητα.

Αρτηριακή πίεση: Αυτές είναι οι φυσιολογικές τιμές

Eίναι ευρέως γνωστό ότι η υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση) αυξάνει τις πιθανότητες για καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό επεισόδιο. Ωστόσο, επειδή συνήθως δεν προκαλεί προειδοποιητικά συμπτώματα, ορισμένοι άνθρωποι κινδυνεύουν χωρίς καν να το γνωρίζουν.

Ουσιαστικά, η υπέρταση αποτελεί τον ισχυρότερο τροποποιήσιμο παράγοντα κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο και έναν από τους ισχυρότερους για έμφραγμα. Επίσης, αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια, ξαφνικό θάνατο, νεφρική βλάβη, απόφραξη των αρτηριών των ποδιών, κ.α. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να ελέγχεται τακτικά.

Η αρτηριακή πίεση μετριέται με δύο αριθμούς: τη συστολική και τη διαστολική πίεση. Το πρώτο, μεγαλύτερο νούμερο που βλέπετε στο πιεσόμετρο είναι η συστολική πίεση και το δεύτερο, χαμηλότερο είναι η διαστολική.

Όταν η συστολική είναι μικρότερη από 120 και η διαστολική μικρότερη από 80, τότε η αρτηριακή πίεση θεωρείται φυσιολογική.

Όταν η τιμή της συστολικής πίεσης είναι από 120 έως 139 και της διαστολικής από 80 έως 89 θεωρείται ότι το άτομο έχει προϋπέρταση.

Τέλος, όταν η συστολική πίεση είναι 140 ή περισσότερο, ή η διαστολική είναι 90 ή περισσότερο, τότε μιλάμε για υψηλή αρτηριακή πίεση ή αλλιώς υπέρταση.

Αν η αρτηριακή σας πίεση είναι φυσιολογική, πρέπει να ελέγχεται τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο χρόνια από ειδικό. Αν είναι υψηλότερη από την κανονική, ακολουθήστε τις συμβουλές του γιατρού σας προκειμένου να την ρυθμίσετε. Μπορεί να χρειαστεί να ελέγχετε τις τιμές σας στο σπίτι μεταξύ των επισκέψεων στο ιατρείο, χρησιμοποιώντας ένα απλό πιεσόμετρο.

πηγή : newsitamea.gr