Μην κάνεις την… Κινέζα: 7 σημάδια ότι θα σε χωρίσει!

Παρ’όλο που δεν υπάρχει ένας απόλυτα σίγουρος τρόπος να καταλάβεις αν ο σύντροφος σου πρόκειται να σε χωρίσει (με εξαίρεση το να τον ρωτήσεις ευθέως), υπάρχουν κάποια σημάδια που μπορούν να σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν κάτι δεν πάει καλά.

Τα παρακάτω σημάδια μπορεί να κρύβουν βέβαια κάτι διαφορετικό από το σενάριο του χωρισμού, όπως αλλαγές στη ζωή, προσωπική εξέλιξη, στρες και κακή ψυχολογική κατάσταση, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελούν σημαντικές ενδείξεις πως το τέλος της σχέσης σας είναι πιο κοντά απ’ότι περίμενες.

7 σημάδια ότι θα σε χωρίσει

Σε αποφεύγει
Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι πρέπει να γίνει μια σοβαρή, σημαντική και καθόλου ευχάριστη συζήτηση. Μην αποκλείεις το ενδεχόμενο να τον απασχολεί κάτι προσωπικό ή επαγγελματικό, αλλά αν παρατηρείς μια μεγάλη αλλαγή συμπεριφοράς απέναντι σου, κάτι δεν πάει καλά τόσο για εκείνον όσο και για τη σχέση σας.

Συμπεριφέρεται πολύ πιο τρυφερά απ’ότι συνήθως
Κι όμως, οι τύψεις μπορούν να τον κάνουν υπερβολικά τρυφερό, ευγενικό, ρομαντικό σε σημείο μάλιστα που μπορεί να φαίνεται ψεύτικο και προσποιητό.

Συμπεριφέρεται διαφορετικά, γενικότερα
Μπορεί να μη σου λέει πια γλυκόλογα όσο συνήθιζε μέχρι τώρα ή να ζητάει να περάσει περισσότερο χρόνο μόνος του απ΄ότι συνήθως. Όποια κι αν είναι η αλλαγή που έχει συμβεί, κάτι είναι διαφορετικό, το οποίο είτε σημαίνει ότι περνάει μια δύσκολη ψυχολογικά περίοδο είτε ότι κάτι μέσα του έχει αλλάξει σε ό,τι αφορά εσάς και θέλει να χωρίσετε.

Κάνει σχέδια για το μέλλον χωρίς εσένα
Ετοιμάζεται για ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό ή ψάχνει για δουλειά σε άλλη πόλη χωρίς να το συζητάει μαζί σου και να σε παίρνει υπόψη του στα πλάνα του; Το πιο πιθανό είναι ότι προσπαθεί να σε προετοιμάσει ψυχολογικά χωρίς να αναλάβει την ευθύνη της ξεκάθαρης κουβέντας.

Παίρνει πίσω τα πράγματα που σου είχε αφήσει
Πες αντίο στο φούτερ που είχες κάνει πλέον δικό σου, ή οτιδήποτε άλλο στην κατοχή του που με χαρά σου είχε δώσει και με μεγάλη ευχαρίστηση σε έβλεπε να τα χρησιμοποιείς ή να φοράς. Αν τελευταία έχεις παρατηρήσει πως μαζεύει (έστω και διακριτικά) τα πράγματα του από το σπίτι σου, σημαίνει είτε ότι απλά θέλει πίσω τα πράγματα του είτε ότι θέλει να χωρίσετε.

Οι φίλοι του έχουν γίνει ψυχροί απέναντι σου
Αν τελικά έχει πάρει όντως την απόφαση να σε χωρίσει, το έχει πιθανότατα ήδη πει στην παρέα του. Και αυτό φυσικά σημαίνει ότι η συμπεριφορά τους απέναντι σου θα αλλάξει, χωρίς απαραίτητα να είναι κακοί ή απότομοι. Μπορεί απλώς να διακρίνεις μια αμηχανία από την πλευρά τους όταν βρίσκεσαι μαζί τους. Σε καμία περίπτωση μην τους το αναφέρεις και μη τους ρωτήσεις αν γνωρίζουν κάτι, γιατί θα τους φέρεις σε δύσκολη θέση, χωρίς να μάθεις ολόκληρη την αλήθεια.

Σου το λέει το ένστικτο σου
Μερικές φορές, μπορεί φαινομενικά να μην υπάρχει τίποτα στραβό στη σχέση σου, αλλά το ένστικτο σου σου λέει ότι ο χωρισμός με το σύντροφο σου δεν είναι μακριά.

Το πιο σημαντικό που πρέπει να ξέρεις όμως είναι ότι αν είναι να γίνει, θα γίνει. Μην πιέζεις καταστάσεις και άφησε τα πράγματα να κάνουν τον κύκλο τους αβίαστα, γιατί αν τον φορτώσεις τύψεις και ντροπή για την απόφαση σου να βάλει τέλος στη σχέση σας, σημαίνει ότι είσαστε μαζί για τους λάθος λόγος. Στο υποσχόμαστε, όλα θα πάνε καλά ακόμα και χωρίς αυτόν.

 

 

info: missbloom.gr