Μπέζος: Η τηλεόραση και τα ραδιόφωνα παίζουν αυτές τις ανοησίες, αντί να παίξουν μουσικές του Μίκη

Για τον Μίκη Θεοδωράκη και τις μνήμες που έχει από αυτόν, μίλησε ο Γιάννης Μπέζος.

Ο ηθοποιός έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Δύο στη μία», με αφορμή την παράσταση «Μία βραδιά με τον Μίκη» και αναφέρθηκε στη σχέση που είχε με τον ερμηνευτή.

«Με τον Μίκη Θεοδωράκη γνωριζόμασταν πολλά χρόνια. Είχα καιρό να τον δω πριν τον θάνατό του, εξαιτίας των προβλημάτων της υγείας του. Ήταν ένας μεγάλος ποταμός, πολύ ορμητικός. Ενώ έδινε την εντύπωση ενός ανθρώπου πιο εξωστρεφή, ήταν πολύ ευαίσθητος», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε μια παράσταση που είχε κάνει και τον είχε υποδυθεί. «Το 2000 είχα “υποδυθεί” τον Μίκη σε μία παράσταση για τη ζωή του, αλλά δεν έκανε ποτέ κάποιο σχόλιο. Και να ήθελε να πει κάτι, ζητούσε πάντα την άδεια πρώτα. Ήταν ευγενής, παραπάνω από όσο θα έπρεπε θα έλεγα», τονίζει.

«Ήταν άνθρωποι που δημιούργησαν έναν κόσμο που μας θυμίζει ότι έχουμε κάτι παραπάνω από αυτό που ζούμε. Πρέπει να τους έχουμε σαν σημείο αναφοράς και να επανερχόμαστε», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Τέλος, έκανε μια σύγκριση ανάμεσα στη μουσική του σπουδαίου καλλιτέχνη και στα τραγούδια που αναπαράγονται στη σύγχρονη εποχή.

«Η μουσική του Μίκη μπορεί να αγγίξει κι αυτή έναν 18χρονο. Αρκεί να τη συναντήσει. Η τηλεόραση και τα ραδιόφωνα παίζουν αυτές τις ανοησίες, αντί να παίξουν μουσικές του Μίκη. Το ευτελές είναι πάντα στην πρώτη ζήτηση. Όταν το ακολουθείς, σημαίνει ότι του μοιάζεις», δήλωσε κλείνοντας.

newsbeast.gr