Μπορεί να νικηθεί ο καρκίνος… εκσπερματίζοντας; Η ανατρεπτική έρευνα επιστημόνων του Χάρβαρντ!

“Εκτονωθείτε ερωτικά 21 φορές το μήνα” συμβουλεύουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Όπως, εξηγούν με την συχνή εκσπερμάτιση, ο προστάτης αποβάλλει τις τοξίνες οι οποίες δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα για την εμφάνιση της κακοήθειας.

Για τους επιστήμονες του Χάρβαρντ, 252 οργασμοί το χρόνο, αρκούν για να θωρακίσουν τον ανδρικό οργασμό από την κακοήθεια.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 32 χιλιάδων ανδρών και τα αποτελέσματά της δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση “Ευρωπαϊκή Ουρολογία” και τα ευρήματα της μελέτης έδειξαν ότι τα υψηλά επίπεδα σεξουαλικής δραστηριότητας μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη κατά 33%.

Οι ειδικοί δεν έχουν στα χέρια τους στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η ενεργή σεξουαλική ζωή επιδρά θετικά στον ανδρικό οργανισμό, όμως πιστεύουν ότι η συχνή εκσπερμάτιση βοηθά στην αποβολή τοξινών στην περιοχή του προστάτη, οι οποίες ευνοούν την εμφάνιση κακοήθειας.

Όπως διευκρινίζουν, με την συχνή εκσπερμάτιση οι άνδρες δεν υψώνουν “τοίχο” στον καρκίνο, αλλά η ενεργή σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι ένας δείκτης καλής υγείας γενικότερα μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.