Να είστε καλοί στους άλλους, αλλά μην τους αφήνετε να σας ξεγελάσουν

Η αλληλοβοήθεια είναι μια από τις πιο σημαντικές αρχές που υπάρχει, αλλά πρέπει να θέσετε όρια μέσα στην καλοσύνη, γιατί θα υπάρχει πάντα κάποιος που θέλει να εκμεταλλευτεί τις καλές μας προθέσεις.

Το να είσαι ευγενικός είναι ένα πράγμα και το ανόητο είναι κάτι άλλο εντελώς, αλλά η γραμμή μεταξύ των δύο μπορεί να είναι πολύ λεπτή. Για να ζήσουμε υγιείς σχέσεις και να συμβάλλουμε πραγματικά στην ευτυχία μας, πρέπει να είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε καθεμία από αυτές τις αρχές στις συμπεριφορές μας.

Ενσυναίσθηση: η βάση της καλοσύνης και της συμπόνιας
Η καλοσύνη είναι ένα χαρακτηριστικό που καθορίζει την προσωπικότητα των ανθρώπων των οποίων η συναισθηματική νοημοσύνη ευνοεί τις σχέσεις με το περιβάλλον τους. Για να είμαστε ευγενικοί, πρέπει να αναπτύξουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να γίνουμε συμπαθητικοί άνθρωποι ικανοί να κατανοήσουν τις ιδιότητες και τους περιορισμούς όλων εξίσου.

Αυτό το συναίσθημα μπορεί να αλλάξει την άποψή μας για την πραγματικότητα, και ως εκ τούτου μπορούμε να αρχίσουμε να αφήνουμε πίσω τις ανάγκες μας για να καλύψουμε αυτές που έχουν ανάγκη. Ωστόσο, εάν δεν ξέρουμε πώς να χειριστούμε την καλοσύνη μας με σοφία και διάκριση, μπορεί εύκολα να μας βάλει σε δύσκολες καταστάσεις στις οποίες χειριζόμαστε άλλοι και θέτουμε σε κίνδυνο όλα όσα σχεδιάζουμε για τον εαυτό μας.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η καλοσύνη έχει επίσης ένα όριο
Το να είστε ευγενικοί είναι μια αξιοθαύμαστη πράξη, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί για να δώσετε τη βοήθειά σας στους ανθρώπους που θα το εκμεταλλευτούν. Είναι απαραίτητο να έχουμε αξιοπρέπεια σε ό, τι κάνουμε, γιατί αυτό θα είναι το όπλο με το οποίο θα τους εμποδίσουμε να ελέγχουν τη ζωή μας, λαμβάνοντας πάντα τις δικές μας ανάγκες ως προτεραιότητα.

Πολλοί άνθρωποι αποδέχονται τη βοήθεια που προσφέρουμε μόνο για να κερδίσουν ένα πλεονέκτημα έναντι μας. Μπορεί να μην χρειάζονται καν βοήθεια, αλλά ξέρουν ότι θα έρθουμε πάντα να τους δώσουμε ένα χέρι στο όνομα της αγάπης και να τους δώσουμε έναν τρόπο να βλάψουν τον εαυτό τους.