Ντελιβεράς αντί για την παραγγελία… κυνηγούσε ληστές στον Πειραιά!!

Πολίτες ακινητοποίησαν στο έδαφος μέλος σπείρας που έμπαιναν σε σπίτια και ξάφριζαν ηλικιωμένους.

Nέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την επεισοδιακή σύλληψη κακοποιού στον Πειραιά που ήταν μέλος συμμορίας που χτύπαγε και λήστευε ηλικιωμένους.

Για τη σύλληψη του κινητοποιήθηκε μια ολόκληρη γειτονιά. Προκειμένου να αποτρέψουν τη διαφυγή του κακοποιού, ο οποίος μόλις είχε κλέψει κοσμήματα και χρήματα από ηλικιωμένη γυναίκα, πολίτες συνεργάστηκαν για να τον εγκλωβίσουν και τελικά να τον παραδώσουν στην αστυνομία.

Συγκεκριμένα, ένας άνδρας πάνω σε μηχανή και ένα αυτοκίνητο κατάφεραν να κλείσουν το δρόμο, και εν τέλη να ακινητοποιήσουν το ληστή. Μάλιστα, στο σημείο βρέθηκε και ένας ντελιβεράς που έχει αφήσει τις παραγγελίες και προσπάθησε να βοηθήσει και αυτός στην αυτοσχέδια επιχείρηση εξουδετέρωσης του κακοποιού. Έπραξαν με αυτό το τρόπο καθώς όπως πίστευαν στη θέση της άτυχης γυναίκας θα μπορούσε να βρίσκεται η δική τους μητέρα, η δική τους γιαγιά.

Μέσα σε λίγα λεπτά άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ καταφθάνουν και του περνούν χειροπέδες.

Ο ντελιβεράς που φαίνεται στο βίντεο να προσέχει τον ακινητοποιημένο ληστή μέχρι να έρθουν οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, απευθύνεται στο δράστη και του λέει «Κάτσε κάτω. Κάτσε κάτω μέχρι να έρθει η αστυνομία. Μη με ακουμπάς. Να δουλέψετε όπως κάνουμε όλοι μας. Με το δράστη στο τέλος να απαντάει εμφανώς τρομοκρατημένος «Συγνώμη, μπλέξαμε».

Είναι τόσα πολλά πλέον τα περιστατικά κλοπών και ληστειών που εκτός από την αστυνομία, βρίσκονται σε εγρήγορση και οι ίδιοι οι πολίτες.

Τρεις δράστες που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των ηλικιωμένων κυρίως στο Πειραιά, παριστάνοντας τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, επιχείρησαν να ληστέψουν μια 82χρονη στο Χατζηκυριάκειο του Πειραιά.

Τις φωνές της ηλικιωμένης άκουσε η κόρη της από τον πρώτο όροφο και αμέσως άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Τότε πολίτες βγήκαν από τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους σε χρόνο ρεκόρ και άρχισαν να καταδιώκουν τους ληστές.

gazzetta.gr

Πηγή: agrinio24.gr