Οδηγός λεωφορείου βρήκε πορτοφόλι και το παρέδωσε – «Δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ αν δεν το έδινα πίσω»

«Δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ αν δεν το έδινα πίσω, για μένα είναι ηθικό το ζήτημα. Είδα την ταυτότητα του παιδιού που είναι κοντά στην ηλικία του παιδιού μου και φαντάστηκα πως θα είναι ένας φοιτητής και τα έχει μεγάλη ανάγκη.»

Πορτοφόλι που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό, πολύτιμα έγγραφα αλλά και τραπεζικές κάρτες, βρήκε χθες, Παρασκευή (11/11) εργαζόμενος του ΟΑΣΘ, μέσα σε αστικό λεωφορείο της γραμμής 15, στην Θεσσαλονίκη.

Στη συνέχεια ο οδηγός ενημέρωσε άμεσα το κέντρο συντονισμού του ΟΑΣΘ μέσω ασυρμάτου και έπειτα την ΕΛ.ΑΣ. Στο σημείο έσπευσαν δικυκλιστές τις Ομάδας “Ζ” και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα εντόπισαν και ενημέρωσαν τον 25χρονο ιδιοκτήτη του πορτοφολιού, ο οποίος και το παρέλαβε.

Ο οδηγός του ΟΑΣΘ που βρήκε πορτοφόλι με μεγάλο χρηματικό ποσό και το παρέδωσε στον 25χρονο ιδιοκτήτη του εξιστορεί το περιστατικό στο GRTimes τονίζοντας πως “Εμείς οι επαγγελματίες στο χώρο, είμαστε άνθρωποι μεροκαματιάρηδες, έχουμε ήθος και καταλαβαίνουμε τι σημαίνει όταν ένας άνθρωπος χάνει το πορτοφόλι του”.

“Δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ αν δεν το έδινα πίσω, για μένα είναι ηθικό το ζήτημα. Είδα την ταυτότητα του παιδιού που είναι κοντά στην ηλικία του παιδιού μου και φαντάστηκα πως θα είναι ένας φοιτητής και τα έχει μεγάλη ανάγκη. Έτσι ενημέρωσα πρώτα τον ΟΑΣΘ μέσω του ασυρμάτου, μήπως και τα ζητήσει με κάποιο τρόπο από τον ΟΑΣΘ. Η επόμενη μου κίνηση όπως με συμβούλεψαν οι συνάδελφοί μου, ήταν να καλέσω το 100 και να έρθει στο σταθμαρχείο των 40 Εκκλησιών, όπου και εργάζομαι.

Εκεί έγινε μια έρευνα από τα αστυνομικά όργανα και με διάφορους τρόπους, όπου η αστυνομία γνωρίζει κατάφερε να βρει κάποιο τηλέφωνο και να έρθει σε επικοινωνία με τον 25χρονο. Στη συνέχεια ήρθε το παιδί με μεγάλη χαρά και το παρέλαβε. Χάρηκα και εγώ μαζί του γιατί ήταν ένα παιδί που τα είχε ανάγκη” τόνισε στο GRTimes, o οδηγός του ΟΑΣΘ, Νίκος Παπαδόπουλος.

“Εμείς οι επαγγελματίες στο χώρο, είμαστε άνθρωποι μεροκαματιάρηδες, έχουμε ήθος και καταλαβαίνουμε τι σημαίνει όταν ένας άνθρωπος χάνει το πορτοφόλι του” κατέληξε ο οδηγός.

grtimes