Οι 6 στάσεις του σώματος που καταστρέφουν την υγεία σας

1432206865-d0096ec6c83575373e3a21d129ff8fef

Κυρτοί ώμοι

5

Το πρόβλημα: Αδυναμία στη μέση και το κάτω μέρος του τραπεζοειδούς (ο μεγάλος μυς που καλύπτει τις ωμοπλάτες σας).

Η λύση: Ξαπλώστε μπρούμυτα στο πάτωμα και με τους αγκώνες στο πάτωμα σχηματίστε με τους πήχεις σας γωνία 90 μοιρών. Χωρίς να αλλάξετε τη γωνία, προσπαθήστε να σηκώσετε τα χέρια σας τραβώντας προς τα πίσω τους ώμους σας.

Κλίση του λαιμού προς τα εμπρός

6

Το πρόβλημα: Άκαμπτοι μυς στο πίσω μέρος του λαιμού σας.

Η λύση: Κουνώντας μόνο το κεφάλι σας, αφήστε το σαγόνι να πέσει προς το στήθoς σας προσπαθώντας να κρατήσετε ευθεία τη γραμμή του λαιμού σας.

Πρόσθια κλίση πυελού

7

Το πρόβλημα: Σφιχτοί καμπτήρες του ισχίου.

Η λύση: Γονατίστε στο αριστερό σας πόδι με το δεξί σας πόδι σε ορθή γωνία μπροστά σας (με λυγισμένο γόνατο). Πιέστε μπροστά μέχρι να νιώσετε το τράβηγμα στο αριστερό σας πόδι. Σφίξτε τους γλουτούς στην αριστερή πλευρά και συνεχίστε να πιέζετε μέχρι να νιώσετε το ισχίο σας να τεντώνεται άνετα, χωρίς να πονάτε. Σηκώστε το αριστερό σας χέρι και τεντώστε το προς τα δεξιά. Μείνετε σε αυτή τη θέση για 30 δευτερόλεπτα (3 επαναλήψεις σε κάθε πλευρά).

Υπερυψωμένοι ώμοι

8

Το πρόβλημα: Ο μυς κάτω από το στήθoς σας (που ξεκινάει από τα πλευρά σας και καταλήγει στις ωμοπλάτες σας) είναι αδύναμος.

Η λύση: Καθίστε σε μια καρέκλα με τα χέρια πλάι στους μηρούς σας, οι παλάμες προς τα κάτω και τα χέρια ευθεία. Χωρίς να κινήσετε τα χέρια σας πιέστε το βάρος σας προς τα κάτω μέχρι τα ισχία σας να ανασηκωθούν από την καρέκλα και το στέρνο σας σηκωθεί. Μείνετε σε αυτή τη θέση για 5 δευτερόλεπτα (κάντε 12 επαναλήψεις καθημερινά).

Πρόβλημα στα δάχτυλα των ποδιών

9

Το πρόβλημα: Αδύναμοι γλουτοί.

Η λύση: Ξαπλώστε στο πλάι με τα γόνατα λυγισμένα (σε γωνία 90 μοιρών) και τις φτέρνες ενωμένες. Κρατήστε κρατημένους τους κοιλιακούς σας και προσέχοντας μην κουνηθεί η λεκάνη, σηκώστε το πάνω γόνατο, χωρίς όμως να ξεκολλήσουν οι φτέρνες μεταξύ τους (12 επαναλήψεις καθημερινά).

Πόδια πάπιας

10

Το πρόβλημα: Αδύναμα ισχία.

Η λύση: Λάβετε θέση pushups με τα πόδια σας να στηρίζονται σε μια μπάλα γυμναστικής. Χωρίς να λυγίσετε τη μέση σας, μαζέψτε τα γόνατά σας κάτω από το στέρνο σας χρησιμοποιώντας μόνο τα πόδια σας για να κυλίσετε τη μπάλα και μετά επιστρέψτε στην αρχική θέση (2 ή 3 σετ των 12 επαναλήψεων καθημερινά).

ΠΗΓΗ : http://fanpage.gr