Οι γιατροί και το προσωπικό στον «Ευαγγελισμό» τιμούν τον όρκο στον Ιπποκράτη και σώζουν ανθρώπινες ζωές

Αφιερώνουν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους στους ασθενείς.

Εργάζονται σε καθημερινή βάση, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα, μακριά από τους δικούς τους ανθρώπους, τα παιδιά τους, την προσωπική τους ζωή.

Είναι οι γιατροί και το προσωπικό του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας, το προσωπικό του οποίου υπερβαίνει εαυτόν και σώζει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, χιλιάδες ασφαλισμένους που δεν διαθέτουν την πολυτέλεια να καταφύγουν σε ιδιωτικές κλινικές.

Το thema έκανε ρεπορτάζ στους διαδρόμους και στα δωμάτια του τμήματος της Α’ Χειρουργικής Κλινικής και Μονάδας Μεταμοσχεύσεων, στον Ευαγγελισμό, επικεφαλής της οποίας είναι ο εξαιρετικός χειρουργός, Βασίλης Βουγάς.

Η δουλειά που γίνεται από το ελάχιστο σε αριθμό προσωπικό, είναι εξαιρετική. Οι νοσοκόμες παρέχουν στους ασθενείς τη φροντίδα που απαιτείται, με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουν.

Στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει μία νοσοκόμα για πολλά δωμάτια και δεκάδες ασθενείς, με τις βάρδιες να επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών αδειών.

Παρόλα αυτά, το χαμόγελο και η διάθεση δεν λείπει, ενώ και η συμεριφορά τους είναι αυτή που αρμόζει σε ανθρώπους καταπονημένους, που δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή.

Όσον αφορά το ιατρικό προσωπικό, η κατάρτιση, η γνώση και η εμπειρία του κ. Βουγά και του επιτελείου, καθώς και των άλλων ομάδων που χειρουργούν και αντιμετωπίζουν εξαιρετικά δύσκολες και λεπτές καταστάσεις, θα μπορούσε να συγκριθεί μόνο με τα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Το thema κατέγραψε ολόκληρη τη διαδικασία, σημειώνοντας την προσοχή στη λεπτομέρεια, την ιδιαίτερη φροντίδα και αντιμετώπισης για κάθε περίπτωση ξεχωριστά και τον σεβασμό απέναντι στον ασφαλισμένο και στο πρόβλημά του.

Διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι, ότι οι γιατροί στον «Ευαγγελισμό» τιμούν και με το παραπάνω τον όρκο στον Ιπποκράτη και παρά τις δύσκολες συνθήκες που καλούνται να κάνουν τη δουλειά τους, καταφέρνουν να σώζουν χιλιάδες ζωές και να προσφέρουν στους ασθενείς ένα υψηλό επίπεδο διαβίωσης για το υπόλοιπο της ζωής τους, δίχως να απαιτούν το πααραμικρό, ή να καταφεύγουν σε μεθόδους που «μάτωσαν» και «διέσυραν» το λειτούργημα του γιατρού και το νοσηλευτικό σύστημα στη χώρα μας.

Γιατροί και νοσοκομοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο μέγιστο δυνατό βαθμό, με αντίτιμο την ικανοποίηση ότι έπραξαν το χρέος τους.

Καταγράψαμε, ωστόσο και ορισμένα αρνητικά. Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς.

Το προσωπικό δεν αρκεί για τις ανάγκες του νοσοκομείου, ενώ έχουν υποβληθεί αιτήματα για την παροχή νέων μηχανημάτων, τα οποία θα ενισχύσουν την προσπάθεια των χειρουργών και θα τους παρέχουν τη δυνατότητα να σώσουν ακόμα περισσότερους ανθρώπους και να προσφέρουν ακόμη καλύτερο επίπεδο ζωής στους ασθενείς.

Η διεύθυνση του χειρουργικού τμήματος καταβάλει προσπάθεια να δοθούν προς χρήση, με το απαραίτητο πάντα προσωπικό, το σύνολο των καινούργιων χειρουργείων, τα οποία κατασκευάστηκαν με τη χορηγία της Εθνικής Τράπεζας.

Η προσπάθεια δεν έχει αποδώσει μέχρι τώρα καρπούς, με συνέπεια σημαντικά χειρουργεία να καθυστερούν και να παρατείνεται η διάρκεια παραμονής και η ταλαιπωρία των ασθενών στο νοσοκομείο.

Το ιατρικό και νησηλευτικό προσωπικό στον Ευαγγελισμό, με τα μέσα που διαθέτει, παρέχει στους ασθενείς τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων από τους αρμόδιους, θα προσφέρει τη δυνατότητα για ακόμη καλύτερες υπηρεσίες, για ακόμη περισσότερα χειρουργεία, για ακόμη περισσότερους ασθενείς που θα γίνονται καλά και θα συνεχίζουν τη ζωή τους.

πηγή : newsone.gr