Οι μύθοι και τα 12 ζώδια. Πώς σχετίζονται με την αισθηματική σου ζωή;

Ανήκεις σε αυτούς που αντιλαμβάνονται την αγάπη ως «τον ασπασμό των αγγέλων προς τ’ άστρα»; Είσαι πιο προσγειωμένη και ψάχνεις το ταίρι που θα σε συντροφεύσει στην καθημερινότητα; Είσαι ευφάνταστη; Ή μήπως σου αρέσουν οι περιπέτειες; Με όποιον τρόπο κι αν αισθάνεσαι, υπάρχει ένας μύθος που σου ταιριάζει. Καθεμιά ζει το «παραμύθι» διαφορετικά.

Διάβασε το ζώδιο σου και τον ωροσκόπο σου για να μάθεις με ποιον μύθο σχετίζετε η αισθηματική σου ζωή.
Ο ΜΥΘΟΣ ΣΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ (ΚΡΙΟΣ): ΑΜΑΖΟΝΕΣ, ΘΕΕΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ

Είσαι η Αμαζόνα του έρωτα! Ατίθαση, ελεύθερη, πολεμίστρια, κυνηγός, αδέσμευτη. Οι Αμαζόνες αλλοίωναν την ομορφιά τους, προκειμένου να κάνουν τα χαρακτηριστικά τους πιο αδρά για να μη σαγηνεύουν και να μην πολιορκούνται από άντρες. Στόχος τους ήταν να καλπάζουν ανέμελες στο δάσος και να κυνηγούν.

Με αυτόν τον τρόπο αντιλαμβάνεσαι τον έρωτα. Θέλεις να είσαι ελεύθερος σκοπευτής και σου αρέσουν τα δύσκολα. Όταν το αντικείμενο του πόθου σου γίνει δεδομένο, βαριέσαι. Πρέπει να είσαι πάντα ο κυνηγός και να παίρνεις την ικανοποίηση της νίκης.

Ο ΜΥΘΟΣ ΣΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ (ΤΑΥΡΟΣ): ΚΙΡΚΗ ΚΑΙ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

Η μάγισσα Κίρκη ήταν πανέμορφη και σαγηνευτική. Ζούσε στο δάσος υφαίνοντας στον αργαλειό της, περιτριγυρισμένη από ζώα, που ήταν άντρες μεταμορφωμένοι με τα μαγικά της φίλτρα. Ο Οδυσσέας πήρε το αντίδοτο από τον Ερμή και αντιστάθηκε στα μαγικά της φίλτρα. Η Κίρκη τον ερωτεύτηκε παράφορα. Τον κράτησε κοντά της αλλά, τελικά, μετά από ένα χρόνο, ο Οδυσσέας αναχώρησε για την Ιθάκη του.

Αναμφισβήτητα είσαι σαγηνευτικό όν και ξέρεις να δημιουργείς μια ηδονιστική, γεμάτη ερωτισμό ατμόσφαιρα, η οποία μαγεύει τα αντικείμενα του πόθου σου, που είναι πλέον πολύ δύσκολο να σε εγκαταλείψουν.

Διαβάστε επίσης:

Ο ΜΥΘΟΣ ΣΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΜΗ (ΔΙΔΥΜΟΙ): Η ΛΗΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΥΚΝΟΣ

Ο Δίας ερωτεύτηκε την πανέμορφη Λήδα και ζήτησε τη βοήθεια της Αφροδίτης προκειμένου να την κατακτήσει. Εκείνη τον μετέτρεψε σε Κύκνο, ενώ αυτή μεταμορφώθηκε σε αετό και προσποιήθηκε ότι κυνηγούσε τον κύκνο. Η Λήδα, θέλοντας να σώσει τον κύκνο από τα δόντια του αετού, τον πήρε στην αγκαλιά της. Αργότερα γέννησε δύο αυγά. Από το ένα εξήλθαν οι Διόσκουροι, Κάστωρ και Πολυδεύκης και από το άλλο η Ελένη.

Είσαι αναμφισβήτητα η μαστόρισσα του φλερτ, που πολιορκεί με τεχνάσματα και εφευρετικότητα. Το επικοινωνιακό σου χάρισμα σε βοηθάει να βρίσκεις τρόπους να κατακτάς το αντικείμενο του πόθου σου.

Ο ΜΥΘΟΣ ΣΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ (ΚΑΡΚΙΝΟΣ): ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ ΕΝΔΥΜΙΩΝ

Η Τιτανίδα Σελήνη ερωτεύτηκε παράφορα έναν πανέμορφο βοσκό, τον Ενδυμίωνα. Ωστόσο, επειδή φοβόταν ότι μπορεί να την εγκαταλείψει, παρακάλεσε το Δία να τον υπνωτίσει και να τον κρατήσει για πάντα νέο. Η Σελήνη παντρεύτηκε τον υπνωτισμένο Ενδυμίωνα και έκανε μαζί του 12 παιδιά.

Ερωτεύεσαι για να παντρευτείς, να κάνεις οικογένεια, να δώσεις στοργή και αγάπη, να γεμίσει το σπίτι από φωνές παιδιών. Αυτό που επιθυμείς είναι η συντροφικότητα. Δε θέλεις εντάσεις και ενδιαφέρεσαι πιότερο για τη συναισθηματική επικοινωνία, παρά για τη λεκτική.

Ο ΜΥΘΟΣ ΣΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ (ΛΕΩΝ): ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΙ ΕΡΩΣ

Για τον Έρωτα υπάρχουν πολλές μυθολογικές εκδοχές. Η επικρατέστερη είναι ότι ο Έρωτας ήταν καρπός του Άρη και της Αφροδίτης. Το παιδί που απέκτησαν μετά από μία συνεύρεσή τους, μια πανέμορφη καλοκαιρινή βραδιά. Από τότε ο πανέμορφος Έρωτας ήταν η χαρά, αλλά και η μόνιμη πηγή μπελάδων θεών και ανθρώπων.

Όταν ερωτεύεσαι, είσαι σαν μικρό παιδί, δοτικό, καλοσυνάτο, έτοιμο να αδράξεις τη ζωή και να την αντιμετωπίσεις σαν χορταστικό παιχνίδι. Παράλληλα, ερωτεύεσαι επειδή δημιουργείς και δημιουργείς επειδή ερωτεύεσαι.

Ο ΜΥΘΟΣ ΣΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΜΗ (ΠΑΡΘΕΝΟΣ): ΘΕΑ ΑΡΤΕΜΙΣ

Κόρη του Διός και της Λητούς και δίδυμη αδελφή του Απόλλωνα, η Άρτεμις απολάμβανε πάντα την εύνοια του πατέρα της, ο οποίος τη θαύμαζε για το ακέραιο του χαρακτήρα και την ευφυΐα της. Από τον πατέρα της ζήτησε ως χάρη να παραμείνει αγνή και αμόλυντη. Ήταν αυστηρή με τους ασεβείς, αλλά πάντα έτοιμη να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους ευσεβείς.

Είσαι άτομο της υπηρεσίας και δείχνεις την αγάπη σου με το να ικανοποιείς τις επιθυμίες των άλλων, βάζοντας στην άκρη τις δικές σου. Όμως, αν νιώσεις προδομένη γίνεσαι αμείλικτη, ένα παγόβουνο που όποιος προσκρούσει πάνω του, ναυαγεί.

Ο ΜΥΘΟΣ ΣΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ (ΖΥΓΟΣ): ΑΦΡΟΔΙΤΗ – ΑΡΗΣ – ΗΦΑΙΣΤΟΣ

Η Αφροδίτη ήταν παντρεμένη με τον Ήφαιστο. Όταν εκείνος έμαθε ότι τον απατούσε με τον Άρη, έστησε μια παγίδα και τους κράτησε δεμένους στο κρεβάτι, με την ελπίδα να τιμωρηθούν από τους άλλους θεούς. Οι θεοί ωστόσο, γέλασαν σε βάρος του Ήφαιστου ενώ, μετά από παρέμβαση του Ποσειδώνα, ο Ήφαιστος αναγκάστηκε να αφήσει ελεύθερους τους δύο μοιχούς.

Το ωραίο σε μαγνητίζει. Ερωτεύεσαι τη δύναμη και την παρουσία και, όταν ξυπνήσει ο πόθος σου, δε διστάζεις να αφεθείς στις ηδονές. Η διπλωματία είναι το ισχυρό σου όπλο, για να καλύπτεσαι ακόμη κι όταν έχεις την φωλιά σου λερωμένη.

Ο ΜΥΘΟΣ ΣΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΩΝΑ (ΣΚΟΡΠΙΟΣ): Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ

Η κόρη της Δήμητρας και του Διός, Περσεφόνη, έπαιζε με τις νύμφες στο πανέμορφο δάσος. Η Περσεφόνη είδε έναν πανέμορφο νάρκισσο και έσπευσε να τον κόψει για να τον πλέξει στο στεφάνι της, αλλά αναδύθηκε ο Πλούτωνας και την άρπαξε στον κάτω κόσμο. Η μητέρα της διεκδίκησε την κόρη της και τελικά η Περσεφόνη ζούσε έξη μήνες στον Όλυμπο και έξη μήνες στο Βασίλειο του Κάτω Κόσμου.

Είσαι σαγηνευτική, μαγνητική, η γητεύτρα του ζωδιακού. Όταν αγαπάς, παθιάζεσαι και νιώθεις την ανάγκη να κλείσεις το ταίρι σου βαθιά μέσα στην ψυχή σου. Είσαι κτητική, αλλά πιστή και αφοσιωμένη.

Ο ΜΥΘΟΣ ΣΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑ (ΤΟΞΟΤΗΣ): ΟΙ ΕΡΩΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑ

Ο Θεός των Θεών, ο Δίας, είχε πολλούς γάμους και αμέτρητες κατακτήσεις. Όταν ήθελε να συνευρεθεί με μία κόρη, ήταν εφευρετικός. Ο Δίας ήταν ελεύθερος, ανέμελος, λάτρης της καλής ζωής και των όμορφων γυναικών, ενώ ήξερε να ικανοποιεί τις επιθυμίες του, σεβόμενος βέβαια πάντοτε τους κανόνες της ηθικής και του δικαίου.

Παιδί του Δία στον έρωτα κι εσύ, βρίσκεις πάντα τρόπους να πλησιάσεις το αντικείμενο του πόθου σου, να δώσεις και να πάρεις χαρά, να απολαύσεις τον έρωτα, αλλά να μη στερηθείς την ανεξαρτησία σου και να μη φερθείς ανήθικα.

Ο ΜΥΘΟΣ ΣΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ (ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ): ΤΟ ΜΗΛΟ ΤΗΣ ΕΡΙΔΟΣ

Η Έρις, προσβεβλημένη από το γεγονός ότι ο Δίας δεν την κάλεσε στο γάμο της Θέτιδος και του Πηλέα, πέταξε ένα μήλο, το οποίο έγραφε «προς την ομορφότερη». Το μήλο διεκδίκησαν με έντονη διαμάχη η Αθηνά, η Ήρα και η Αφροδίτη. Ο Δίας διέταξε τον Ερμή να οδηγήσει τις Θεές στον Πάρη, για να αποφασίσει. Η Αθηνά του πρόσφερε σαν αντάλλαγμα σοφία, η Ήρα ηγετικές ικανότητες και η Αφροδίτη την πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου: την Ελένη. Ο Πάρης διάλεξε την Αφροδίτη.

Τα θέλεις όλα στον έρωτα και μάχεσαι για να τα αποκτήσεις. Το ταίρι σου πρέπει να διαθέτει ομορφιά, εχεφροσύνη, καλούς τρόπους και να χαίρει κοινωνικής αποδοχής.

Ο ΜΥΘΟΣ ΣΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ (ΥΔΡΟΧΟΟΣ): Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝ

Οι θεοί ζήτησαν από το Δία θεότητες, που θα εξυμνούν τα κατορθώματά του και την τάξη που επέβαλε στο Σύμπαν. Εννέα νύχτες έκανε έρωτα ο Δίας με τη Μνημοσύνη κι εκείνη γέννησε εννιάδυμα, τις Μούσες, που ήταν υμνωδοί του μεγαλείου του Δία και του «κόσμου» του, δηλαδή των νόμων που διέπουν τη ζωή θεών και ανθρώπων. Οι μούσες έδιναν πάντα χαρά και έμπνευση.

Ο έρωτας είναι για σένα ιδέα, ένας ύμνος προς την ίδια την Ύπαρξη! Παραμένεις ελεύθερη ακόμη και μέσα στις πιο δεσμευτικές σχέσεις. Η αγάπη σε εμπνέει και ανακαλύπτεις ταλέντα, που δε γνώριζες ότι τα έχεις.

Ο ΜΥΘΟΣ ΣΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ (ΙΧΘΥΣ): Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ

Η Αφροδίτη γεννήθηκε από τον αφρό της θάλασσας και τα γεννητικά όργανα του Ουρανού, τα οποία πέταξε ο Κρόνος, αφού τον ακρωτηρίασε. Η πανέμορφη θεά αναδύθηκε από τη θάλασσα του συλλογικού ασυνειδήτου, του παντός, των ονείρων, και βγήκε στην επιφάνεια για να λάβει τις εμπειρίες της μέσα από τον έρωτα. Ενσαρκώνει την ανάγκη του ατόμου για εξέλιξη μέσα από το καθρέφτισμά του στους άλλους.Αποζητάς την υπέρτατη αγάπη! Τον έρωτα που θα ικανοποιήσει την πιο ρομαντική, την πιο ποιητική, την πιο ιδεαλιστική πλευρά σου. Το άτομο που θα μοιάζει σαν να βγήκε από τα παραμύθια και τα μυθιστορήματα.

https://www.zwdiasimera.gr