Όσο λιγότερο κοιμάστε, τόσο μεγαλώνει ο εγκέφαλός σας

Έχουν ειπωθεί πολλά πράγματα για τον κακό ύπνο και ακόμη χειρότερα για το να μην κοιμάσαι. Λοιπόν, η επόμενη ανάρτηση δεν θα κάνει τη διαφορά, αντίθετα, σας προσκαλεί να προσπαθήσετε να το διορθώσετε αμέσως εάν πάσχετε από αυτήν την ασθένεια. Ο καλός ύπνος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική υγεία. Αντίθετα, το να μην το κάνετε μπορεί να γεράσει τον εγκέφαλό σας.

Μην αφήσετε τον εγκέφαλό σας να γεράσει
Γνωρίζουμε ότι η διαδικασία γήρανσης είναι φυσιολογική, είναι ένα βιολογικό ζήτημα, σε κάποιο σημείο πρέπει να συμβεί. Αλλά βιάζεστε να σας συμβεί αυτό τώρα; Φανταζόμαστε ότι η απάντησή σας είναι ΟΧΙ.

Έχει ειπωθεί εδώ και πολύ καιρό πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος. Λέγεται ακόμη ότι πρέπει να κοιμόμαστε τουλάχιστον 7 ώρες την ημέρα. Το μέγιστο θα πρέπει να είναι 9 ώρες, οπότε αν μπορούσατε να κοιμηθείτε 8 ώρες κάθε βράδυ, σίγουρα θα είστε στην τέλεια εμβέλεια.

Και είναι ότι, σε αντίθεση με τα σημερινά smartphone, δεν χρησιμοποιούμε γρήγορο φορτιστή, δηλαδή η μπαταρία μας απαιτεί από 7 έως 9 ώρες για να επαναφορτιστεί πλήρως και βρίσκεται σε βέλτιστη κατάσταση για την επόμενη μέρα.

Φυσικά, μπορεί να συμβεί ότι εάν είμαστε νέοι, θα μείνουμε ξύπνιοι, γιατί πιστεύουμε ότι το σώμα μας μπορεί να το αντέξει χωρίς προβλήματα. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά το γεγονός είναι ότι αργά ή γρήγορα το σώμα θα κάνει το σημάδι του πάνω μας.

Αλλά μην πιέζετε τον εαυτό σας, γιατί όσοι το κάνουν χειροτερεύουν. Χρειάζεστε ύπνο, αυτό είναι αλήθεια, αλλά δοκιμάστε τον με τον καλύτερο τρόπο, χωρίς να τονίζετε να το επιτύχετε, αν δείτε ότι είναι αδύνατο για εσάς, ζητήστε βοήθεια, θυμηθείτε ότι ο καλός ύπνος θα σας επιτρέψει να έχετε ένας πιο ενεργητικός, ενεργητικός και νέος εγκέφαλος για μεγάλο χρονικό διάστημα.