“Πάρτε την κοπέλα μου”: Τα λόγια του αρραβωνιαστικού της 22χρονης Ιφιγένειας στους διασώστες – Η τελευταία φορά που την είδε

Έσβησαν οι ελπίδες για την 22χρονη Ιφιγένεια Μήτσκα από τα Γιαννιτσά, επιβάτιδα στο μοιραίο τρένο των Τεμπών, την οποία αναζητούσε η οικογένειά της καθώς είχε πληροφορίες ότι η νεαρή κοπέλα κατέβηκε από την αμαξοστοιχία πριν τη μετωπική σύγκρουση.

Ωστόσο, χθες ταυτοποιήθηκε με τη μέθοδο του DNA η σορός της 22χρονης, η οποία ταξίδευε μαζί με τον αρραβωνιαστικό της, που τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Στέλιος Σούρλας μετέφερε τα όσα έγιναν τα πρώτα λεπτά μετά την φονική σύγκρουση, έτσι όπως του τα περιέγραψε ο σύντροφος της Ιφιγένειας.

Όπως είπε, ο νεαρός προσπάθησε να δει αν η κοπέλα έχει σφυγμό. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που την είδε, καθώς λίγο αργότερα οι διασώστες τον παρέλαβαν, με εκείνον να τους λέει “κοιτάξτε την κοπέλα μου, πάρτε την κοπέλα μου”.

Σύμφωνα με τον κ. Σούρλα, η Ιφιγένεια “καθόταν στον τρίτο βαγόνι, στη θέση 67, στο παράθυρο και δίπλα ο αρραβωνιαστικός της, ο οποίος επέζησε με κάποια εγκαύματα που προκλήθηκαν από τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν. Δεν πήρε φωτιά το τρίτο βαγόνι, αλλά είχαν αναπτυχθεί μεγάλες θερμοκρασίες”.

“Με το που έγινε η σύγκρουση έψαξε να βρει την Ιφιγένεια. Την βρήκε. Μαζί με ένα άλλο παιδί τη μετέφεραν σε άλλο σημείο μέσα στο βαγόνι από τα πόδια και το κεφάλι και διαπίστωσαν ότι είχε αίματα στο κεφάλι και από ό,τι θυμάται είχε σφυγμό. Παρέλαβαν το παιδί οι διασώστες και είπε πάρτε και την κοπελιά μου, όμως έκτοτε αγνοούνταν” κατέληξε ο δικηγόρος.

Πηγή: thetoc.gr