Πέτσας: «Δεν είμαστε κοντά σε άμεσο lockdown στην Αττική»

Για το ενδεχόμενο lockdown στην Αττική αφού τα κρούσματα κορωνοϊού παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, παρά τα νέα μέτρα μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Όπως υποστήριξε στο Open υπάρχει αύξηση κρουσμάτων η οποία δεν είναι σαν της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, περιοχές που έχουν μπει στην «γκρι» κατηγορία του χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Πολιτικής Προστασίας. Μάλιστα απατώντας στο ερώτημα για το εάν η Αττική βρίσκεται κοντά στην επιβολή ενός άμεσου lockdown, ο κ. Πέτσας απάντησε χαρακτηριστικά πως «όχι».

«Αυτό που πρέπει να δούμε είναι πώς θα αποδώσουν τα μέτρα. Οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Εάν χρειαστεί ένα από τα μέτρα που θα πάρουμε να είναι η απαγόρευση διαπεριφερειακών μετακινήσεων, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε, αν οι ειδικοί μας το εισηγηθούν», σημείωσε.

«Στην Αττική βλέπουμε, επίσης, μία αύξηση κρουσμάτων, η οποία όμως δεν είναι εκθετική όπως στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες. Δεν είμαστε κοντά σε lockdown στην Αττική. Τα μέτρα που έχουμε πάρει, παίρνονται ακριβώς για να τιθασεύσουμε αυτό το δεύτερο κύμα, ώστε να είναι πιο αισιόδοξος ο Δεκέμβριος, δεδομένου ότι θέλουμε να κινηθεί και η αγορά, προκειμένου να μην έχουμε μια καθίζηση οικονομική για πολλούς συμπολίτες μας Θα περιμένουμε να δούμε αν θα αποδώσουν τα νέα μέτρα και μέσα στον Νοέμβριο για να αναχαιτίσουμε την διασπορά και να φέρουμε προς τα κάτω την επιδημιολογική καμπύλη, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι σε ό,τι αφορά στα ημερήσια κρούσματα και στις διασωληνώσεις. Αυτή τη μάχη θα δώσουμε και θα επαναξιολογήσουμε την κατάσταση την επόμενη εβδομάδα», είπε.

Πηγή: iefimerida.gr