Πέτσας: Για να αρθεί το lockdown πρέπει να φτάσουμε στα 300-400 κρούσματα ημερησίως

Ο τρόπος για να μην παραταθεί το lockdown είναι η πλήρης εφαρμογή των μέτρων, σημείωσε σήμερα ο Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι για να φτάσουμε στην άρση του lockdown τα κρούσματα θα πρέπει να υποχωρήσουν σε επίπεδα Σεπτεμβρίου, δηλαδή γύρω στα 300 με 400 ημερησίως. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι -αν κριθεί ότι είναι απαραίτητο- η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε κλείσιμο και των δημοτικών σχολείων.

Σε ερώτηση αναφορικά με την εξαγγελία του πρωθυπουργού για ενίσχυση των αδύναμων κοινωνικών ομάδων, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες και υπογράμμισε ότι εξετάζεται η περαιτέρω παράταση προστασίας από τους πλειστηριασμούς.

Πέτσας: Στη Θεσσαλονίκη υπήρξε εφησυχασμός

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι υπήρξε εφησυχασμός όχι μόνο από τους πολίτες αλλά από όλους. Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προχώρησε με σχέδιο στο άνοιγμα και εκτίμησε ότι η έξαρση της πανδημίας δεν σχετίζεται με τον τουρισμό.

Σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη, είπε πως θέμα είναι ο «πολακισμός» που πιστεύει σε μια αλήθεια που είναι ψέμα.

Τέλος, ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει η πορεία για το Πολυτεχνείο και πως η κυβέρνηση έχει έτοιμο το επιχειρησιακό της σχέδιο.

Πηγή