Πέτσας: Στα σούπερ μάρκετ η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους κι όχι για τους πελάτες

Για τη νέα πραγματικότητα που θα ισχύσει από τη Δευτέρα, με τη σταδιακή άρση των περιορισμών για τον κορονοϊό, μίλησε ο Στέλιος Πέτσας.

Κατά την παρουσία του στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ακραία Φαινόμενα», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι «στα σούπερ μάρκετ η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους εργαζομένους όχι για τους πελάτες, ωστόσο θα υπάρχει αυστηρή σύσταση για τη χρήση της. Το απόγευμα θα ξεκαθαρίσουμε περισσότερα για τις μάσκες».

Επιπλέον, ο κ. Πέτσας στάθηκε στην ατομική ευθύνη, ακόμη και όταν ο κόσμος θα μπορεί να βγαίνει έξω.

«Οι Έλληνες θα αρχίσουν να βγαίνουν ελεύθερα από το σπίτι τους δεν θα υπάρχει υποχρέωση του SMS και της συμπλήρωσης του σχετικού εντύπου που συνηθίσαμε να ζούμε μαζί τους το τελευταίο διάστημα, αλλά συνεχίζουν να είναι μαζί μας τα βασικά που μάθαμε σε αυτή την έννοια, δηλαδή να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής τα πλένουμε. Στην πρώτη φάση της αντιμετώπισης της πανδημίας πήγαμε καλά, επομένως μπορούμε να σχεδιάζουμε τη σταδιακή άρση των μέτρων που έχουμε ανακοινώσει», σημείωσε ο κ. Πέτσας

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο άνοιγμα της οικονομίας:

«Έχουμε σκεφτεί πώς θα ανοίξουμε την οικονομία και την κοινωνία ξανά. Βλέποντας καθημερινά και αξιολογώντας καθημερινά τις εξελίξεις αξιολογούμε και θα αποφασίσουμε».

Πηγή: newsbeast.gr