Πολυμυοσίτιδα: Τι είναι αυτή η ασθένεια που έπασχε η Ρούλα Κορομηλά;

Πολυμυοσίτιδα ονομάζεται η μάχη που είχε δώσει στο παρελθόν η αγαπημένη παρουσιάστρια, Ρούλα Κορομηλά!

Τι είναι και πώς δημιουργείται;

Η παρουσιάστρια πάλεψε παλικαρίσια με την ασθένεια που την είχε χτυπήσει πριν χρόνια όταν ακόμη δούλευε στην τηλεόραση του ALPHA και αυτός είναι και ο λόγος που η ίδια εξαφανίζεται από την showbiz ανά διαστήματα.

Τι είχε τελικά η Ρούλα;

Λίγοι το ξέρουν και η Ρούλα σπάνια μιλά γι’ αυτό το θέμα, όμως εμείς εδώ ανακαλύψαμε και σας αποκαλύπτουμε τα πάντα και μάλιστα από το στόμα της ίδιας της παρουσιάστριας!

Ανακαλύψαμε ότι η Ρούλα το 2009 έκανε αγωγή για ένα δημοσίευμα που αφορούσε στην ίδια και σε μια δήθεν μεταφορά της με ασθενοφόρο στο metropolitan από υπερβολική χρήση…Botox!!! Η λαμπερή παρουσιάστρια λοιπόν, αναγκάστηκε για να στηρίξει την αγωγή της να εξηγήσει τι ακριβώς είχε και για ποιο λόγο πήγε στο νοσοκομείο!!! Παρουσιάζουμε απόσπασμα του δικογράφου στο οποίο η Ρούλα Κορομηλά λέει οτι πάσχει από μια σπάνια ασθένεια «ιδιοπαθής πρωτοπαθής πολυμυοσίτιδα» μια ασθένεια που τσακίζει το μυικό σύστημα με χορήγηση κορτιζόνης και με πολλές παρενέργειες.

Διαβάστε αναλυτικά…Τι λέει η ίδια η Ρούλα για τον προσωπικό της Γολγοθά…

«Το 2007 ενώ είχα ξεκινήσει την συνεργασία μου με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha παρουσίασα προβλήματα υγείας και συγκεκριμένα άρχισα να αισθάνομαι έντονη μυϊκή αδυναμία, αδικαιολόγητη κόπωση, απώλεια βάρους πόνους στις αρθρώσεις (αρθραλγείες), δυσκολία στην αναπνοή με αποτέλεσμα να εισαχθώ στο νοσοκομείο Metropolitan τον Μάιο του 2007 όπου παρέμεινα για περίπου δύο μήνες.

Μέσα μετά την εισαγωγή μου στο Νοσοκομείο, μου χορηγήθηκαν ενδοφλεβίως, υψηλές δόσεις κορτιζόνης και μετά από μία δαιδαλώδη διαδρομή με πολλές επώδυνες εξετάσεις που διήρκησαν περίπου 15 μέρες, οι γιατροί μου κατέληξαν στη διάγνωση της ασθενείας μου, η οποία είναι το αυτοάνοσο νόσημα «ιδιοπαθής πρωτοπαθής πολυμυοσιτιδα». Το νόσημα αυτό, αρκετά σπάνιο στην εμφάνισή του, χαρακτηρίζεται από φλεγμονώδεις αλλοιώσεις του μυϊκού συστήματος, είναι χρόνιο νόσημα με υφέσεις και εξάρσεις, μη θεραπεύσιμο και απαιτεί συνεχή και δια βίου ιατρική παρακολούθηση.

Αυτό σημαίνει συχνές εισαγωγές μου στα Νοσοκομεία για την θεραπευτική αγωγή η οποία, λόγω των ισχυρών φαρμάκων και υψηλών δόσεών τους, έχει πολλές και επίπονες παρενέργειες στον οργανισμό μου, όπως ενδεικτικά αδυναμία κίνησης και μυϊκούς πόνους. Κυρίως, όμως και επιπροσθέτως, οι υψηλές δόσεις ενδοφλέβιας κορτιζόνης έχουν σαν αποτέλεσμα παρενέργεια και αλλοίωση της εμφάνισής του ασθενούς».

Τι ακριβώς είναι όμως η Πολυμυοσίτιδα;

Η πολυμυοσίτιδα είναι μια άγνωστης αιτιολογίας (ιδιοπαθής) φλεγμονώδης πάθηση των μυών, η οποία χαρακτηρίζεται από συμμετρική αδυναμία των κεντρικών (εγγύς) μυών, αύξηση των μυικών ενζύμων και χαρακτηριστικά ηλεκτρομυογραφικά και ιστολογικά ευρήματα στη βιοψία των μυών.

Οι ιδιοπαθείς φλεγμονώδεις μυοπάθειες είναι σχετικά σπάνια νοσήματα. Στην Αμερική, ο επιπολασμός τους είναι 0,5 έως 8,4 περιπτώσεις ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού.

Συχνότερη στις γυναίκες

Η πολυμυοσίτιδα και η δερματομυοσίτιδα είναι συχνότερη στις γυναίκες, ενώ η μυοσίτιδα από έγκλειστα σωμάτια, στους άνδρες.

Προσβάλλονται όλες οι ηλικίες

Η πολυμυοσίτιδα προσβάλλει κυρίως άτομα ηλικίας 45-60 ετών και σπάνια τα παιδιά. Η δερματομυοσίτιδα είναι πρωτίστως νόσημα των ενηλίκων, αλλά παρατηρείται και σε παιδιά, συνήθως ηλικίας 5-14 ετών.

ΤΥΠΟΙ ΦΛΕΓΜΟΝΩΔΩΝ ΜΥΟΠΑΘΕΙΩΝ

Πρωτοπαθής ιδιοπαθής πολυμυοσίτιδα
Πρωτοπαθής ιδιοπαθής δερματομυοσίτιδα
Πολυμυοσίτιδα ή δερματομυοσίτιδα συνδεόμενη με κακοήθη νοσήματα
Νεανική πολυμυοσίτιδα ή δερματομυοσίτιδα
Πολυμυοσίτιδα ή δερματομυοσίτιδα συνδεόμενη με άλλα νοσήματα του συνδετικού ιστού
Μυοσίτιδα από έγκλειστα σωμάτια
Διάφορα (ηωσινοφιλική μυοσίτιδα, οστεοποιός μυοσίτιδα, εστιακή μυοσίτιδα, γιγαντοκυτταρική μυοσίτιδα)

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΛΥΜΥΟΣΙΤΙΔΑΣ ΑΠΟ ΔΕΡΜΑΤΟΜΥΟΣΙΤΙΔΑ

Η πολυμυοσίτιδα και η δερματομυοσίτιδα έχουν πολλές κοινές κλινικές εκδηλώσεις :

Είναι και οι 2 φλεγμονώδεις μυοπάθειες
Παρουσιάζονται με συμμετρική μυϊκή αδυναμία σε διάστημα εβδομάδων έως μηνών
Ανταποκρίνονται στην κορτιζόνη
Σχετίζονται με κακοήθη νοσήματα

Πως ξεχωρίζουμε την πολυμυοσίτιδα από την δερματομυοσίτιδα ;

Η πολυμυοσίτιδα ξεχωρίζει από την δερματομυοσίτιδα από τα ιστολογικά ευρήματα στη βιοψία των μυών και δερματομυοσίτιδα από τις χαρακτηριστικές δερματικές αλλοιώσεις.

πηγή : athensmagazine.gr